Skip to main content

Ποιος παλιός γνώριμος «παίζει» για το υπερ-ταμείο αποκρατικοποιήσεων

Ποιος παλιός γνώριμος της Ελλάδας φέρεται να είναι ο βασικός υποψήφιος για την προεδρία του νέου υπερ-ταμείου αποκρατικοποιήσεων.

Ένας παλιός γνώριμος φέρεται να είναι ο βασικός υποψήφιος για την προεδρία του νέου υπερ-ταμείου αποκρατικοποιήσεων. Ο λόγος αφορά στον Μπομπ Τράα! Είναι ο άνθρωπος που έχει συνδέσει, μεταξύ άλλων, την εδώ παρουσία του με την απίστευτη ατάκα «Έλληνες, καλή τύχη». Είχε ειπωθεί στο πρώτο Μνημόνιο, επί Γ. Παπανδρέου (σε συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο Χίλτον, με θέμα - κατά σύμπτωση – τις αποκρατικοποιήσεις). Για την ακρίβεια, σε εκείνη τη συνέντευξη, για πρώτη φορά είχε ανακοινωθεί ότι η Ελλάδα θα πρέπει να βγάλει περί τα 50 δις ευρώ από τα πωλητήρια που θα βάλει στα επόμενα χρόνια στην κρατική περιουσία. Και είχε προκληθεί πολύ μεγάλος θόρυβος, τόσος που είχε αναγκάσει τον τότε υπουργό Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου να διαψεύσει την προοπτική.

Φαίνεται, λοιπόν, πως τα φέρνει έτσι η ζωή που ο ίδιος ο κ Τράα καλείται τώρα να υλοποιήσει εκείνη την πολύ δύσκολη εξαγγελία. Βάσει νομου και εφόσον αναλάβει την προεδρία, ο ίδιος θα εχει το τελικό βέτο για όλα τα  projects αποκρατικοποιήσεων που θα πρέπει να υλοποιηθούν. Κατά συνέπεια, ο λόγος του θα είναι κάτι παραπάνω από αποφασιστικός. Θα τεθεί επικεφαλής της εταιρείας holding, που θα συσταθεί γι αυτόν τον σκοπό, έχοντας στο χαρτοφυλάκιο της τέσσερις εταιρείες, οι οποίες θα έχουν στη δικαιοδοσία τους «ό,τι κινείται και ό,τι πετάει» στην Ελλάδα και πωλείται. Η δε διαδικασία θα ξεκινήσει άμεσα. Πριν βγει το φετινό καλοκαίρι.