Skip to main content

Ποιους δημάρχους της Θεσσαλονίκης είδε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ

Ο Άρης Ξενόφος επισκέφθηκε περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου στην περιοχή που έχουν περιέλθει στο Ταμείο για ανάπτυξη και αξιοποίηση

Συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης της Βόρειας Ελλάδας είχε την Δευτέρα και την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Άρης Ξενόφος.

Επισκέφθηκε περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου στην περιοχή που έχουν περιέλθει στο Ταμείο για ανάπτυξη και αξιοποίηση, όπως η μαρίνα Καλαμαριάς και τα ακίνητα στην περιοχή Μίκρας – Περαίας, όπως και τις εγκαταστάσεις του ΟΛΘ.

Ο κ. Ξενόφος συναντήθηκε την Δευτέρα με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννη Μπουτάρη, τον Δήμαρχο Καλαμαριάς, κ. Θεοδόση Μπακογλίδη, τον Δήμαρχο Θερμαϊκού, κ. Γιάννη Μαυρομάτη και τον Δήμαρχο Θέρμης, κ. Θεόδωρο Παπαδόπουλο. Την Περιφέρεια Θεσσαλονίκης εκπροσώπησε η Αντιπεριφερειάρχης, κυρία Βούλα Πατουλίδου.

Στις επαφές που έγιναν αντηλλάγησαν απόψεις για την βέλτιστη αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού δημοσίου, με τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ να ακούν τις θέσεις και τις τοποθετήσεις των Δημάρχων για τα ακίνητα στην ακτίνα περιοχής του Αεροδρομίου.

Την Τρίτη ο κ. Ξενόφος είχε μεταξύ άλλων συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, κ. Θανάση Σαββάκη και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διαχείρισης του Τεχνολογικού Πάρκου Θεσσαλονίκης, κ. Νίκο Ευθυμιάδη.

Στο πλαίσιο αυτών των επαφών, ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ παρουσίασε τον στρατηγικό σχεδιασμό και το πλάνο του Ταμείου για την ανάπτυξη των περιουσιακών στοιχείων που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και άκουσε τις σχετικές απόψεις και τις προτάσεις των παραγωγικών φορέων.