Skip to main content

Πυρά ΙΣΘ κατά Ξανθού: Αφήστε το Παπαγεωργίου να κάνει τη δουλειά του

Οι αποτυχίες του υπουργείου θα έπρεπε να είχαν κάνει την ηγεσία του λιγότερο ιδεοληπτική, αναφέρει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

«Kαλά θα κάνει η σημερινή κυβέρνηση και το ελληνικό δημόσιο να μην απαξιώνoυν την ιδιωτική πρωτοβουλία και την εθνική προσφορά των αδελφών Παπαγεωργίου», δήλωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, με αφορμή την «επιχείρηση άλωσης», όπως αναφέρει, στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

«Το Παπαγεωργίου δημιουργήθηκε πριν από 18 χρόνια με σύμβαση μεταξύ των δωρητών Παπαγεωργίου και του ελληνικού δημοσίου και αναγνωρίστηκε όλα αυτά τα χρόνια, από το σύνολο του πολιτικού και επιστημονικού κόσμου», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΙΣΘ. «Το αρμόδιο υπουργείο που χειροκροτεί δωρεές του ιδρύματος Νιάρχος -και ορθά πράττει- την ίδια ώρα υπονομεύει το ίδρυμα Παπαγεωργίου το οποίο αδικαιολόγητα και πονηρά θέλει να ποδηγετήσει. Θα προτείναμε στην ηγεσία του υπουργείου να υποστηρίξει τα άλλα νοσοκομεία ώστε να αναβαθμιστούν και να λειτουργήσουν αποδοτικά μήπως και έτσι λυθούν τα αμέτρητα προβλήματα ασφαλισμένων και φορολογουμένων», αναφέρει ο κ. Εξαδάκτυλος. 

Ο πρόεδρος του ΙΣΘ επισημαίνει ακόμη ότι «οι κόντρες -κομματικές, πολιτικές ή προσωπικές- δεν αφορούν την κοινωνία ούτε τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης. Ζητούμε ο κανονισμός που ισχύει εδώ και δύο δεκαετίες να συνεχίσει να ισχύει. Κάτι δοκιμασμένο δεν το θέτεις υπό αμφισβήτηση ή υπό κατάργηση. Το μήνυμα και ο συμβολισμός από την απρόσκοπτη λειτουργία του νοσοκομείου είναι ισχυρότερα στοιχεία στην μετά μνημονίων Ελλάδα η οποία θα χρειαστεί ανάλογες πράξεις από ιδιώτες και ευεργέτες για "να σταθεί στα πόδια της"».

«Οι απαράδεκτες μεθοδεύσεις -χωρίς να έχουν διαπιστωθεί παντός είδους δυσλειτουργίες- θα πρέπει να σταματήσουν άμεσα. Οι κύριοι Ξανθός και Πολάκης να κοιτάξουν τα κακώς κείμενα και να αφήσουν το Παπαγεωργίου να κάνει τη δουλειά του. To διοικητικό μοντέλο του συγκεκριμένου νοσοκομείου πρέπει να αποτελέσει πρότυπο για όλο το παρηκμασμένο ΕΣΥ που διοικείται από κομματικά στελέχη. Υπό φυσιολογικές συνθήκες οι παταγώδεις αποτυχίες της ηγεσίας του υπουργείου υγείας στη Πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) θα έπρεπε να τους είχαν κάνει λιγότερο ιδεοληπτικούς», καταλήγει η ανακοίνωση του ΙΣΘ.