Skip to main content

Πυρά ΚΚΕ κατά περιφέρειας μετά τη χθεσινή φωτιά σε σχολικό λεωφορείο

Το κόμμα της αντιπολίτευσης ζητά να δημιουργηθεί ενιαίος φορέας για τη μεταφορά όλων των μαθητών ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των παιδιών.

Τα βέλη του κατά της κυβέρνησης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εξαπολύει το ΚΚΕ μετά από τη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες σε διώροφο σχολικό λεωφορείο που μετέφερε μαθητές στη Ν. Ραιδεστό (δείτε εδώ).

Όπως υπογραμμίζει το ΚΚΕ, η πυρκαγιά αποδεικνύει με τραγικό τρόπο το τεράστιο θέμα που υπάρχει με την ασφάλεια στις μεταφορές των μαθητών. «Πέρα από τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν σε δεκάδες σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας (και στο συγκεκριμένο σχολείο) με την περικοπή δρομολογίων, το περιστατικό αυτό αποκαλύπτει και το γεγονός ότι όσο οι μεταφορές θα είναι στα χέρια των ιδιωτικών πρακτορείων και οι όποιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί υπολειτουργούν η ασφάλεια της μεταφοράς των μαθητών δεν υπάρχει. Έχουν τεράστιες ευθύνες η κυβέρνηση και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για το συμβάν!» τονίζει το κόμμα σε ανακοίνωσή του.

Καλεί μάλιστα την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφαλή μεταφορά όλων των μαθητών από και προς το σχολείο τους και υποστηρίζει πως μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί η ασφάλεια είναι η ύπαρξη ενός ενιαίου φορέα μεταφορών. Το ΚΚΕ μάλιστα υποστηρίζει ο ενιαίος αυτός φορέας να έχει και την αποκλειστική ευθύνη για τις σχολικές μεταφορές με σύγχρονα και κατάλληλα οχήματα και συνοδούς σε όλα τα δρομολόγια. 

«Με αυτό το αίτημα καλούμε το λαό της περιοχής μας και ιδιαίτερα τους γονείς να αγωνιστούν, κόντρα στην πολιτική της Κυβέρνησης, που έχει μετατρέψει τις μεταφορές σε εμπόρευμα» καταλήγει η ανακοίνωση.