Skip to main content

Μπάχαλο: Δεν θα καταπλεύσει Θεσσαλονίκη το πλοίο με τους πρόσφυγες

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο ΥΜΑΘ για τους μετανάστες. Το πλοίο που μεταφέρει περίπου 2.500 Σύριους πρόσφυγες δεν θα καταπλεύσει τελικά στον ΟΛΘ.

Απίστευτο μπάχαλο και φιάσκο ολκής με τους Σύρους πρόσφυγες για την κυβέρνηση. Την ώρα που στελέχη της περιφέρονται σε κανάλια, ραδιόφωνα και κάνουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους για τους πρόσφυγες που μεταφέρονται με το πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» στη Θεσσαλονίκη, οι αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης και οι τοπικοί φορείς της πόλης ενημερώνονται ότι το πλοίο έβαλε ρότα για Πειραιά!

Ενημέρωση που γίνεται... τηλεφωνικώς όταν ταυτόχρονα γίνεται υποτίθεται προετοιμασία για την υποδοχή των ανθρώπων, με επικεφαλής μέλος της κυβέρνησης.

Στις 4 μετά το μεσημέρι η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, συγκαλεί σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς, για να τους ενημερώσει για τους πρόσφυγες που έρχονται και θα μετακινηθούν από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στην Ειδομένη.

Την ίδια ώρα ο γενικός γραμματέας Μετανάστευσης (Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής όπως είναι ο ακριβής τίτλος επειδή είναι αρμόδιος για τη νόμιμη μετανάστευση...), Βασίλης Παπαδόπουλος, κάνει δηλώσεις στην ΕΡΤ3 για το πώς θα μεταβούν οι πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη κι από εκεί στην «πύλη εξόδου» (που δεν είναι χαρακτηρισμένη) της Ειδομένης, χωρίς να μπορεί να απαντήσει τι θα γίνει στην περίπτωση που η γειτονική χώρα δε θελήσει να δεχτεί το κύμα των 3.000 ανθρώπων και που θα φιλοξενηθούν αυτοί οι άνθρωποι περιμένοντας να περάσουν τα σύνορα.

Και λίγη ώρα μετά τις ανακοινώσεις των τοπικών φορέων (Δήμος Θεσσαλονίκης και Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας) για το δίχτυ κοινωνικής προστασίας και ανθρωπιστικής βοήθειας που προτίθενται να παράσχουν στους πρόσφυγες (υπολογίστηκαν σε 2.800) οι οποίοι αναμένονται, διαρρέει η πληροφορία από αστυνομικές πηγές ότι το πλοίο τελικά θα κατευθυνθεί στο λιμάνι του Πειραιά...

Και το μαθαίνουν και στη σύσκεψη των τοπικών φορέων από στελέχη της κυβέρνησης...

Αν δεν είναι αυτή η αποκάλυψη της απόλυτης προχειρότητας στη διαχείριση του σοβαρότερου κοινωνικού ζητήματος που προέκυψε σε αυτή την κυβέρνηση τότε τι άλλο μπορεί να είναι. Χάθηκαν και τα αβγά και τα πασχάλια...

Οι πληροφορίες παραμένουν πάντως συγκεχυμένες και ανεπιβεβαίωτες, καθώς δεν έχει κριθεί ακόμη απαραίτητο να βγει επίσημη ανακοίνωση κι ας έχει στρίψει το καράβι...Κυβερνητικές πηγές διέρρεαν ότι 150 από τους 2.800 πρόσφυγες πρέπει να περάσουν από το Τμήμα Αλλοδαπών του Πειραιά για εξακρίβωση στοιχείων εξού και η αλλαγή πλεύσης...

Σημειώνεται πως το πλοίο αναχώρησε στις 07:50 π.μ. από το λιμάνι της Κω με 1.700 πρόσφυγες από τη Συρία, προσέγγισε την Κάλυμνο, τη Λέρο και στη συνέχεια βρέθηκε τη Μυτιλήνη, με τελικό προορισμό τελικά το λιμάνι του Πειραιά.