Skip to main content

Πειραιώς: Σενάρια συνωμοσίας οι αιτιάσεις για το «Υγεία»

Οι ανυπόστατες αιτιάσεις που περιλαμβάνουν τα δικόγραφα δεν συντελούν στη διαμόρφωση εικόνας σοβαρού επιχειρηματικού ενδιαφέροντος, αναφέρει.

Απάντηση προς την εταιρεία Γ. Αποστολόπουλος, με αφορμή τις πρόσφατες δικαστικές ενέργειές της εναντίον της Τράπεζας Πειραιώς και εναντίον εταιρειών του ομίλου MIG, με στόχο τη ματαίωση επιχειρηματικών κινήσεων για την πώληση του «ΥΓΕΙΑ ΑΕ», εξέδωσε η Τράπεζα.

Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση, «οι ανυπόστατες αιτιάσεις και τα σενάρια συνωμοσίας που περιλαμβάνουν τα δικόγραφα, δεν συντελούν στη διαμόρφωση εικόνας σοβαρού επιχειρηματικού ενδιαφέροντος».

Αναλυτικά:

«Σε σχέση με πρόσφατες δικαστικές ενέργειες της "Γ. Αποστολόπουλος Εταιρεία Συμμετοχών Α.Ε.", βασικού μετόχου της εταιρείας ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ Ε.Α.Ε.", η οποία στρέφεται εναντίον της Τράπεζας και εναντίον εταιρειών του Ομίλου MIG, με στόχο τη ματαίωση επιχειρηματικών κινήσεων για την πώληση της ιδιωτικής νοσηλευτικής εταιρείας “ΥΓΕΙΑ ΑΕ”, θυγατρικής του Ομίλου MIG, η Τράπεζα Πειραιώς δηλώνει τα εξής: 

Η MIG είναι ανεξάρτητη, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρεία, με ισχυρή διοίκηση, η οποία αποφασίζει και ενεργεί αυτόνομα, χωρίς έλεγχο ή παρεμβάσεις από την Τράπεζα Πειραιώς. Ως εκ τούτου η Τράπεζα δεν είχε συμμετοχή στη διαδικασία πώλησης του ΥΓΕΙΑ ούτε στη λήψη των σχετικών αποφάσεων ούτε υπέδειξε ποτέ ενδιαφερόμενους αγοραστές. 

Οι ανυπόστατες αιτιάσεις και τα σενάρια συνωμοσίας που περιλαμβάνουν τα δικόγραφα, δεν συντελούν στη διαμόρφωση εικόνας σοβαρού επιχειρηματικού ενδιαφέροντος, ιδίως όταν δεν συνοδεύονται από υψηλότερη δεσμευτική προσφορά με πιστοποίηση ύπαρξης των αναγκαίων κεφαλαίων. 

Η Τράπεζα δεν προτίθεται να επιτρέψει τη δυσφήμισή της και τη διακινδύνευση των νομίμων συμφερόντων της από μεθοδεύσεις ανταγωνιστών του ΥΓΕΙΑ, οι οποίες κινούνται εκτός της αποδεκτής επιχειρηματικής πρακτικής και ευπρέπειας, και μελετά τις νομικές ενέργειες στις οποίες σύντομα θα προβεί για προάσπιση των επιχειρηματικών της δικαιωμάτων, της καλής της φήμης και του συμφέροντος των μετόχων της».