Skip to main content

Πυρετώδεις είναι οι εργασίες στο «Μαγεμένο Στρατόπεδο» (φωτο+vid)

Συνεργεία του δήμου εργάζονται καθημερινά, προκειμένου όλα να είναι έτοιμα στις 13 του μήνα, όπου θα ανοίξει τις πύλες του το χριστουγεννιάτικο πάρκο

Πυρετώδεις είναι οι εργασίες στο πρώην στρατόπεδο του Παύλου Μελά, όπου αναμένεται να λειτουργήσει το «Μαγεμένο Στρατόπεδο».

Συνεργεία του δήμου εργάζονται καθημερινά, προκειμένου όλα να είναι έτοιμα στις 13 Δεκεμβρίου, οπότε θα ανοίξει τις πύλες του το χριστουγεννιάτικο πάρκο, εντός του στρατοπέδου.

Σπιτάκια, σκηνές, χριστουγεννιάτικα δέντρα και πολλά άλλα θα είναι έτοιμα για να υποδεχθούν την εορταστική περίοδο μικρούς και μεγάλους.

Από τις 13 έως τις 19 Δεκεμβρίου, στο στρατόπεδο θα στηθούν διαφορετικές θεματικές γωνιές ενώ θα διοργανώνονται δημιουργικές δραστηριότητες και παιχνίδια για τα παιδιά.

Συγκεκριμένα, στον χώρο θα φιλοξενηθούν το «Σπίτι του Άι-Βασίλη», το «Ταχυδρομείο των Ξωτικών», ο «Πεζόδρομος των Γλυκών» όπου θα προσφέρονται καφές και γλυκά, «Το Σπιτάκι των Χιονισμένων Χρόνων» που διοργανώνεται από τις κυρίες των ΚΑΠΗ καθώς και ο «Στίβος Μάχης», όπου θα πραγματοποιούνται κινητικά και άλλα παιχνίδια με τους γυμναστές.



Ακόμα στον χώρο θα υπάρχει το Μουσείο Σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης καθώς και κοινωνικό φαρμακείο και παντοπωλείο.

Στον χώρο του στρατοπέδου θα διοργανώνονται επίσης πλήθος δραστηριοτήτων για τα παιδιά, όπως οι «μαγικές κατασκευές» όπου οι επισκέπτες μικρής ηλικίας θα καταπιαστούν με χριστουγεννιάτικες δημιουργίες με την καθοδήγηση του προσωπικού των παιδικών σταθμών, προσκοπικά παιχνίδια εδάφους, face painting, επιτραπέζια παιχνίδια και παιχνίδια γρίφων και απόδρασης.

Τέλος, όλοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα «Γλυκοκεράσματα», δηλαδή τις χριστουγεννιάτικες λιχουδιές που θα δημιουργήσουν οι μάγειρες των παιδικών σταθμών.

Το Μαγεμένο Στρατόπεδο θα λειτουργεί τις καθημερινές από τις 17:00 έως τις 20:00 και το Σαββατοκύριακο από τις 11:00 έως τις 20:00 ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους.