Skip to main content

Θεσσαλονίκη: «Πυρετός» για το περιφερειακό συνέδριο στις 26-28 Μαρτίου

Η διευθύντρια του γραφείου πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και τα στελέχη της Περιφέρειας οργανώνουν το συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση.

Τρέχουν πλέον οι προετοιμασίες για το Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Κεντρικής Μακεδονίας, που θα γίνει σε ξενοδοχείο της δυτικής Θεσσαλονίκης το τριήμερο αμέσως μετά την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Το γενικό συντονισμό για λογαριασμό της κυβέρνησης φαίνεται ότι έχει αναλάβει η διευθύντρια του γραφείου πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία θα επισκεφτεί και τους έξι νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας ώστε να συνεννοηθεί με τους τοπικούς φορείς σε όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν και πρέπει να απασχολήσουν και την κυβέρνηση το τριήμερο 26 – 28 Μαρτίου. Ο πρώτος νομός που επισκέφτηκε η κ. Νοτοπούλου ήταν χτες η Πιερία και αύριο θα βρίσκεται στις Σέρρες. Θα ακολουθήσουν ανάλογες συσκέψεις στις πρωτεύουσες όλων των νομών.

Στο μεσοδιάστημα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας γίνεται προσπάθεια να δομηθεί οργανωτικά το συνέδριο, να προσδιοριστεί η θεματολογία των τραπεζιών που θα στηθούν και να διευθετηθούν διαδικαστικά μεν, ουσιώδη δε ζητήματα, για να διεξαχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το συνέδριο της Θεσσαλονίκης.

Η κ. Νοτοπούλου θα έχει για το επόμενο δεκαπενθήμερο συναντήσεις με εκπροσώπους παραγωγικών, οικονομικών και άλλων φορέων, αλλά και συλλόγων, ενώ από την επόμενη εβδομάδα αρχίζει η «παρέλαση» των δημάρχων και των προέδρων επιμελητηρίων από το γραφείο πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό την επόμενη Τρίτη θα γίνουν οι συναντήσεις με τους δημάρχους, την Τετάρτη με τα επιμελητήρια και τους επιστημονικούς φορείς και την Πέμπτη με τους συλλόγους.

Η κ. Νοτοπούλου αναμένεται να συνθέσει την ατζέντα του περιφερειακού συνεδρίου, ενώ θα προετοιμάσει και τα κυβερνητικά στελέχη για όλα τα μείζονα ζητήματα που προτάσσουν οι τοπικοί φορείς της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και για τις προτάσεις εκείνες που θα μπορούσαν να έχουν προτεραιότητα υλοποίησης.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα μιλήσει την τελευταία ημέρα του συνεδρίου, την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018.