Skip to main content

«Πυρετός» στους κομματικούς μηχανισμούς της Θεσσαλονίκης

Στους 369 επισήμως οι υποψήφιοι (232 στην Α' και 137 στη Β' Θεσσαλονίκης). Πώς κυλάει ο προεκλογικός αγώνας σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

«Πυρετός» επικρατεί στους κομματικούς μηχανισμούς όλων των κομμάτων στη Θεσσαλονίκη. Με δέκα μέρες να απομένουν μέχρι τις κάλπες, τα στελέχη και οι υποψήφιοι των κομμάτων είναι σε πρόγραμμα περιοδειών και συναντήσεων, προκειμένου να προσελκύσουν ψηφοφόρους.

Στο ΣΥΡΙΖΑ, οι υποψήφιοι βουλευτές έχουν συγκεκριμένο προγραμματισμό και μετά την ολοκλήρωση της παρουσίας του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, τις υπόλοιπες μέρες θα επιδοθούν σε εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις και επισκέψεις σε όλο το νομό. Στόχος είναι να «καλυφθούν» τουλάχιστον δυο φορές όλες οι περιοχές σε Α' και Β' Θεσσαλονίκης. Οι υποψήφιοι συμμετέχουν σε κλιμάκια και δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στις επισκέψεις τους σε εργασιακούς χώρους.

Στη ΝΔ επικρατεί πυρετός συσκέψεων για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία της παρουσίας του προέδρου του κόμματος, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στη ΔΕΘ. Ήδη έχει ετοιμαστεί μεγάλη κινητοποίηση για την ομιλία του κ. Μεϊμαράκη στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», αφού εν πολλοίς η μάχη της εικόνας στη Θεσσαλονίκη θα κριθεί εκεί.

Το παρόν θα δώσει ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος μπορεί να είναι... φειδωλός και ακριβοθώρητος, πλην όμως στις μεγάλες κομματικές εκδηλώσεις από το 2009 και μετά δίνει πάντα το παρόν.

Εξάλλου, η υποδοχή που ετοιμάζεται έχει πάντα αναφορά και στον κ. Καραμανλή, ο οποίος είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Α' Θεσσαλονίκης και δεν έχει χάσει την επαφή του με τη Θεσσαλονίκη και τους κατοίκους της. Δεν έχει επιβεβαιωθεί προς το παρόν ενδεχόμενη κοινή παρουσία των κ.κ. Μεϊμαράκη και Καραμανλή στη γενέτειρα των «Καραμανλήδων», την Πρώτη Σερρών την ερχόμενη Παρασκευή.

Τα επίσημα ψηφοδέλτια αναμένεται να ανακοινωθούν απόψε και έτσι να μπουν και στην προεκλογική μάχη και οι νεοεισερχόμενοι υποψήφιοι. Ήδη πάντως όσοι ήταν βουλευτές στην προηγούμενη Βουλή κάνουν περιοδείες και προσπαθούν να κρατήσουν ζεστό το ακροατήριό τους, σε διαρκείς συναντήσεις με πολιτικούς φίλους τους.

Ο ίδιος ο κ. Μεϊμαράκης φαίνεται να δίνει μεγάλη σημασία στην παρουσία του στην 80η ΔΕΘ, καθώς είναι σε καθημερινές συσκέψεις με φορείς, όπως για παράδειγμα οι συναντήσεις του με εκπροσώπους του τομέα της υγείας από τη Θεσσαλονίκη και στελέχη της ΑΔΕΔΥ.

Σε διαρκείς κομματικές συσκέψεις βρίσκεται και ο τοπικός κομματικός μηχανισμός. Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Νομού Θεσσαλονίκης, Μηνάς Σαμαντζίδης, μετά την ολοκλήρωση των επαφών του για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων, πλέον πραγματοποιεί καθημερινές συσκέψεις και συναντήσεις με νυν και πρώην κομματικά στελέχη (για παράδειγμα αύριο θα έχει συνάντηση με πρώην βουλευτές της Θεσσαλονίκης). Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης Μεϊμαράκη στη Θεσσαλονίκη θα γίνονται καθημερινές εξορμήσεις στελεχών και υποψηφίων σε όλες τις γειτονιές και τα χωριά του νομού, στη βάση συγκεκριμένου προγραμματισμού.

Ανάλογη είναι η εικόνα και σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα κόμματα. Ενδεικτικό της μεγάλης κινητοποίησης που υπάρχει είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, συνολικά 369 υποψήφιοι υπάρχουν στις λίστες όλων των κομμάτων που διεκδικούν την ψήφο μας.

Από αυτούς οι 232 είναι υποψήφιοι στην Α' Θεσσαλονίκης και οι 137 στη Β'. Όλοι τους για το επόμενο δεκαήμερο θα δώσουν τη μάχη όχι του σταυρού, αλλά του ψηφοδελτίου...