Skip to main content

Πυροσβέστες έσπασαν την πόρτα του υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Αστυνομικοί και εργαζόμενοι στο υπουργείο προσπάθησαν να κλείσουν τη γυάλινη πόρτα, ωστόσο, μέσα στην ένταση, η πόρτα έσπασε

Ένταση επικράτησε σήμερα το μεσημέρι στην είσοδο του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, όταν πυροσβέστες έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και εισέβαλαν στο κτήριο.

Αστυνομικοί και εργαζόμενοι στο υπουργείο προσπάθησαν να κλείσουν τη γυάλινη πόρτα, ωστόσο, μέσα στην ένταση, η πόρτα έσπασε και οι πυροσβέστες μπήκαν μέσα.

Έκτοτε οι πυροσβέστες πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία μέσα στο υπουργείο και φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης. Ξεκαθαρίζουν, δε, πως δεν σκοπεύουν να αποχωρήσουν εάν δεν τους συναντήσει η υπουργός Ολγα Γεροβασίλη.

Οι πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης πραγματοποιούν πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ζητούν τη μονιμοποίησή τους ή την ανανέωση των συμβάσεών τους καθώς αύριο λήγει η θητεία των 4.000 πυροσβεστών που προσλήφθηκαν στις 10 Φεβρουαρίου 2012.

Στο μεταξύ, πενταμελής επιτροπή από όλα τα σώματα ασφαλείας βρίσκεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και ζητά συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκη, για του εκθέσει τα αιτήματά της.