Skip to main content

Μανχάταν: Φορτηγό παρέσυρε ποδηλάτες και πεζούς - Οκτώ νεκροί (video)

Μετά την επίθεση κατά του πλήθους σε ποδηλατόδρομο, ο οδηγός κατέβηκε από το όχημα και άνοιξε πυρ - Ως «τρομοκρατικό» ερευνάται το περιστατικό

Τουλάχιστον οκτώ νεκροί και 11 τραυματίες υπάρχουν στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, όταν ένα φορτηγάκι εισήλθε με ταχύτητα σε ποδηλατόδρομο και χτύπησε ποδηλάτες και πεζούς.

Όπως μετέδωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης αφού χτύπησε τα άτομα, συγκρούστηκε με ένα σχολικό λεωφορείο, προκαλώντας τον τραυματισμό δύο παιδιών και δύο ενηλίκων. Στη συνέχεια κατέβηκε από το όχημα, ανοίγοντας πυρ κατά πολιτών, μέχρι να τραυματιστεί από αστυνομικά πυρά.

Ο δράστης της επίθεσης στο νότιο Μανχάταν ήταν ένας 29χρονος άνδρας, οπλισμένος με ένα αεροβόλο και ένα όπλο από αυτά που χρησιμοποιούνται στο παιχνίδι του πέιντμπολ, ανακοίνωσε η αστυνομία της Νέας Υόρκης.

Σημειώνεται ότι οι έξι από τους νεκρούς έχασαν τη ζωή τους στο σημείο της επίθεσης, ενώ δύο πέθαναν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της Νέας Υόρκης, ο δράστης έχει τεθεί υπό κράτηση, αφού δέχθηκε πυροβολισμό στην κοιλιά από τον πρώτο αστυνομικό που έφτασε στο σημείο.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στη Νέα Υόρκη, Άχμεντ Νάσερ, η επίθεση ήταν σκόπιμη, προσθέτοντας ότι το περιστατικό ερευνάται ως «τρομοκρατικό».

Το επεισόδιο σημειώθηκε στις 15:15 (τοπική ώρα) κοντά στη λεωφόρο Γουέστ Σάιντ, κοντά στην οδό Chambers.

Τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ Ντε Μπλάζιο, κάνοντας λόγο για άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια

Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, είπε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις που να δείχνουν ότι υπάρχει μια ευρύτερη οργάνωση ή ένα ευρύτερο σχέδιο επίθεσης. «Η νέα τρομοκρατική τακτική είναι να ενεργούν ως "μοναχικοί λύκοι", όπως αυτοαποκαλούνται», συμπλήρωσε.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος, σε ανάρτησή του στο twitter, αναφέρει: «Φαίνεται ότι στη Νέα Υόρκη σημειώθηκε άλλη μία επίθεση από ένα πολύ άρρωστο και διαταραγμένο άτομο. Οι δυνάμεις του Νόμου παρακολουθούν το περιστατικό από κοντά. ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ!»