Skip to main content

Φοροδιαφυγή άνω των 500.000 ευρώ από δύο εταιρείες τροφίμων στον Έβρο

Η μία από τις δύο επιχειρήσεις δεν έκοψε παραστατικά πώλησης για 163.754,98 κιλά διαφόρων ειδών διατροφής, συνολικής αξίας 487.528,81 ευρώ

Λαβράκια έπιασαν στον νομό Έβρου αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, αφού σε ελέγχους σε δύο εταιρείες παραγωγής ειδών διατροφής, σε περιοχή του νομού, διαπιστώθηκε φοροδιαφυγή συνολικού ύψους άνω των 500.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, σε ελέγχους της Υποδιεύθυνσης, με τη συνδρομή του Ε.Φ.Ε.Τ. Περιφ. Δ/νσης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ελέγχων Γάλακτος και Κρέατος του ΕΛ.Γ.Ο. (Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός) στις δύο εταιρείες παραγωγής ειδών διατροφής, διαπιστώθηκε:

- στην πρώτη περίπτωση, έλλειμμα λόγω μη έκδοσης παραστατικών πώλησης για 163.754,98 κιλά διαφόρων ειδών διατροφής, συνολικής αξίας 487.528,81 ευρώ και
- στη δεύτερη περίπτωση, έλλειμμα λόγω μη έκδοσης παραστατικών για 5.535,42 κιλά διαφόρων ειδών διατροφής, συνολικής αξίας 18.766 ευρώ και πλεόνασμα, λόγω μη έκδοσης παραστατικών για την απόκτηση 1.452,18 κιλών παρόμοιων ειδών, συνολικής αξίας 7.471,18 ευρώ.

Παράλληλα, κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν ελέγχους σε καταστήματα και επιχειρήσεις σε περιοχές της Αττικής, όπου και διαπιστώθηκε:

- σε εστιατόριο, μη έκδοση 3 αποδείξεων, συνολικής αξίας 170,1 ευρώ, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας,
- σε κέντρο διασκέδασης, να απασχολείται εργαζόμενος που δεν ήταν καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής - εργατικής νομοθεσίας και
- σε εστιατόριο - μπαρ, να απασχολούνται 3 εργαζόμενοι που δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής - εργατικής νομοθεσίας.

Για τις παραπάνω παραβάσεις, ενημερώθηκαν - κατά περίπτωση -  οι αρμόδιες υπηρεσίες και εισαγγελικές αρχές για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.