Skip to main content

Πιθανές οι εκλογές το φθινόπωρο, εκτιμά η Μπακογιάννη

Ο κ. Τσίπρας κατά την προσφιλή του τακτική, έχει δύο ταυτόχρονες στρατηγικές και εξετάζει εάν θα υποστηρίξει τη μία ή την άλλη, λέει η βουλευτής.

Στο ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο αναφέρεται η βουλευτής της Ν.Δ., Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξη της στην εφημερίδα Real News.  

«Ο κ. Τσίπρας κατά την προσφιλή του τακτική, έχει δύο ταυτόχρονες στρατηγικές και εξετάζει εάν θα υποστηρίξει τη μία ή την άλλη» τονίζει και εκτιμά ότι «επιθυμία τους είναι να πάνε τις εκλογές όσο μακρύτερα μπορούν, αλλά επειδή η επιθυμία τους αυτή είναι σε ευθεία αντίθεση με την δύσκολη πραγματικότητα προετοιμάζεται και για το ενδεχόμενο εκλογών».
Σύμφωνα με την ίδια, το φθινόπωρο τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δύσκολα για την κυβέρνηση σε όλους τους τομείς, καθώς την πρώτη ψυχρολουσία από τις περικοπές του νόμου Κατρούγκαλου ένιωσαν όλοι οι συνταξιούχοι - ακόμη και οι χαμηλοσυνταξιούχοι - και η βαριά φορολογία γονατίζει όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες αλλά και τους μισθωτούς.

Όσον αφορά τις πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες της Ν.Δ., η κ. Μπακογιάννη σημειώνει ότι «το ζητούμενο είναι η μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική συμμαχία και συναίνεση». Σε κάθε περίπτωση - συνεχίζει - όσες δυνάμεις είναι έτοιμες να συμβάλουν στο να γίνει η Ελλάδα μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα που θα στέκεται στα πόδια της, που θα παράγει πλούτο και θα στηρίζει τους κοινωνικά αδύναμους, που θα κρατάει τα παιδιά της στη χώρα και δεν θα τα στέλνει οικονομικούς μετανάστες στο εξωτερικό,  μπορούν να είναι εν δυνάμει εταίροι στην κοινή προσπάθεια.

Ερωτηθείσα για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, καθιστά αναγκαία την ύπαρξη «ανοικτού πνεύματος» και «ειλικρινούς βούλησης για συμφωνία και συναινέσεις». Μόνο έτσι θα έχουμε μία αναθεώρηση ουσιαστική, «διαφορετικά θα έχει χαθεί μία μεγάλη ευκαιρία», προσθετει.

Ειδική αναφορά κάνει και στους πρώην αρχηγούς του κόμματος, τονίζοντας ότι «ο καθένας έχει το δικό του ειδικό βάρος και έχει αφήσει το αποτύπωμά του στην πορεία της χώρας αλλά και της παράταξης». «Ο Κώστας Καραμανλής αναμφισβήτητα μιλάει στην ψυχή των νεοδημοκρατών, ο Αντώνης Σαμαράς έκανε μια ειλικρινή προσπάθεια και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κράτησε το κόμμα όρθιο σε μια πολύ δύσκολη στιγμή του» αναφέρει, αναλυτικά.