Skip to main content

Πειθαρχική δίωξη κατά του Ολυμπιακού - Οι πιθανές ποινές

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε δίωξη κατά του Ολυμπιακού για όσα έγιναν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ - Με ποιες ποινές απειλούνται οι «ερυθρόλευκοι»

Πειθαρχική δίωξη κατά του Ολυμπιακού για «εκτεταμένα επεισόδια» στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ, φέρεται να άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου.

Για την ενέργειά του αυτή, ο κ. Σιμιτζόγλου έλαβε υπ’ όψιν του την έκθεση της αστυνομίας για όσα διαδραματίστηκαν μετά το τέλος του αγώνα στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν απειλούνται ευθέως με αφαίρεση βαθμών, από τη δίωξη αυτή, αλλά με τιμωρία έδρας και υψηλό χρηματικό πρόστιμο.

Συγκεκριμένα ο κανονισμός ορίζει:

-Πρόστιμο από 40.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ για επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου.

-Πρόστιμο από 50.000 ευρώ έως 120.000 ευρώ για επεισόδια στις κερκίδες ή στα αποδυτήρια.

-Στις ανωτέρω περιπτώσεις και ανάλογα με τη βαρύτητα των επεισοδίων, το δικαστικό όργανο σωρευτικά με την χρηματική ποινή μπορεί να επιβάλλει και ποινή διεξαγωγής ενός ή δύο αγώνων χωρίς θεατές.

Να σημειωθεί, τέλος, πως ο κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών για τον Ολυμπιακού δεν έχει εξαλειφθεί εντελώς, αφού αναμένεται η θέση του πειθαρχικού οργάνου της ΕΠΟ σχετικά με τα όσα αναφέρονται στο φύλλο αγώνα και τις εκθέσεις των παρατηρητών, για το εν λόγω παιγνίδι.