Skip to main content

Πιτσιόρλας: Αφετηρία για τη μείωση της φορολογίας το 2019

Τους τελευταίους μήνες του 2017 αναγνωρίζεται η καλυτέρευση των πραγμάτων και οι δείκτες πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο, είπε ο υπουργός.

Αισιόδοξος για το 2018 εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας.

«Γυρίζουμε σελίδα» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ρ/σ Alpha και πρόσθεσε:

«Το 2018 μπορεί να είναι μια καλή χρονιά για την Ελλάδα. Τις μέρες των εορτών είδαμε ένα καλύτερο κλίμα που είχαμε να δούμε χρόνια. Τους τελευταίους μήνες του 2017 αναγνωρίζεται η καλυτέρευση των πραγμάτων και οι δείκτες πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο. Παρουσιάζουμε σημαντική άνοδο στις εξαγωγές μας. Όλα αυτά πείθουν πια τους εταίρους μας ότι έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος της προσαρμογής. Γι’ αυτό το 2018 είναι η χρονιά που θα ολοκληρώσουμε την έξοδο από την κρίση και το 2019 θα είναι η αφετηρία για τη μείωση της φορολογίας για να αρχίσει και ο κόσμος να αισθάνεται μια βελτίωση».

Ο κ. Πιτσιόρλας επεσήμανε ακόμη πως πρέπει να λυθεί το ζήτημα με τα «κόκκινα» δάνεια και να προχωρήσει η εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος.

«Προφανώς δεν μπορεί να μείνουν στην ιδιοκτησία των τραπεζών σημαντικά στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν την ανάπτυξη, όπως τα ιχθυοτροφεία» ανέφερε.