Skip to main content

Πιτσιόρλας: Ανέφικτες οι μειώσεις φόρων αυτή την περίοδο

Η κυβέρνηση αντιμετώπισε με χαλαρό τρόπο κάποια πράγματα και το έχει παραδεχτεί πολλές φόρες, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας.

«Προφανώς και υπάρχουν περιθώρια περικοπής δαπανών στο δημόσιο» δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας ξεκαθάρισε όμως, ότι μειώσεις φόρων στη συγκεκριμένη στιγμή δεν είναι εφικτές και επιτρεπτές.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, απαντώντας σε δήλωση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι «θα μου στήσουν μνημείο που επέμεινα στις μεταρρυθμίσεις» σχολίασε ότι «τα εύσημα ανήκουν στον ελληνικό λαό που υπέστη τόσες θυσίες».

Μπήκαμε στα μνημόνια με τρόπο χαλαρό και αφελή, είπε ο κ Πιτσιόρλας, προσθέτοντας ότι και η κυβέρνηση αντιμετώπισε με χαλαρό τρόπο κάποια πράγματα και το έχει παραδεχτεί πολλές φόρες.

Σύμφωνα με τον κ. Πιτσιόρλα, «είναι πρωτοφανές το επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα». Προφανώς όμως, πρόσθεσε υπάρχουν προβλήματα αλλά και αστοχιες. Σημείωσε επίσης ότι το Ελληνικό θα αποτελέσει σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης για τη χώρα».

«Το ότι γίνονται προσφυγές αυτό δεν μπορεί να το ελέγξει η κυβέρνηση, το Ελληνικό έχει ξεμπλοκαριστεί προχώρησε και προχωρά μέσα από προσεκτικούς χειρισμούς της κυβέρνησης. Μέχρι τέλος του χρόνου θα έχει εκδοθεί το ΠΔ» εξήγησε ο Στέργιος Πιτσιόρλας.