Skip to main content

Πιτσιόρλας: Χωρίς λόγο ο θόρυβος για το δημοσίευμα για τη Fraport

Οι συμβάσεις προβλέπουν τις διαδικασίες επίλυσης των προβλημάτων και θα πρέπει να περιμένουμε αυτές τις διαδικασίες, τόνισε ο υφυπουργός.

Το δημοσίευμα δημοσίευμα του γερμανικού Spiegel που αναφέρει ότι η Fraport θα ζητήσει αποζημίωση 70 εκατ. για τις ελλείψεις στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, σχολίασε ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας.  

"Θόρυβο χωρίς λόγο" χαρακτήρισε ο κ. Πιτσιόρλας το δημοσίευμα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM".

Όπως είπε ο κ. Πιτσιόρλας, "υπάρχει σε εξέλιξη μια διαδικασία, που πριν ολοκληρωθεί δεν έχουμε κανέναν λόγο να ασχοληθούμε".

"Έχουμε να κάνουμε με μια μεγάλη σύμβαση και όπως και με άλλες συμβάσεις παραχώρησης, σε αυτές τις συμβάσεις, στην πορεία υλοποίησής τους, προφανώς θα ανακύπτουν προβλήματα. Οι συμβάσεις προβλέπουν τις διαδικασίες επίλυσης αυτών των προβλημάτων και θα πρέπει να περιμένουμε αυτές τις διαδικασίες να δούμε αν τελικά υπάρχει ή δεν υπάρχει πρόβλημα. Σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο θέμα, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία επίλυσης των τεχνικών διαφορών και νομίζω πως πρέπει να έχουμε την εμπιστοσύνη ότι από αυτή τη διαδικασία τελικώς θα διευκρινιστούν τα πράγματα", ανέφερε.

Για το ζήτημα της επένδυσης στο Ελληνικό και την κριτική που ασκεί η Νέα Δημοκρατία για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα, ο κ. Πιτσιόρλας είπε πως θα πρέπει "να αφήσουμε το ΚΑΣ να ολοκληρώσει τη διαδικασία του" και εκτίμησε: "Οποιαδήποτε απόφαση κι αν υπάρξει δεν νομίζω ότι δημιουργεί προβλήματα και είναι αξεπέραστα τα προβλήματα αυτά".

Η Νέα Δημοκρατία, τόνισε ο υφυπουργός Οικονομίας, "προσπαθεί, τραβώντας από τα μαλλιά τα πάντα, να αποδείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να δημιουργήσει κλίμα φιλεπενδυτικό και να υλοποιήσει επενδύσεις. Κάνει λάθος διότι φιλοεπενδυτικό κλίμα δεν σημαίνει παραβίαση των νόμων, δεν σημαίνει μη τήρηση διαδικασιών, δεν σημαίνει ότι όλα πρέπει να γίνονται με κυβερνητικές εκλογές".

Κληθείς να σχολιάσει το αίτημα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, για αποπομπή της γγ του υπουργείου Πολιτισμού, με αφορμή την επένδυση στο Ελληνικό, ο κ. Πιτσιόρλας είπε πως "ο κ. Μητσοτάκης κάθε μέρα ζητάει μια παραίτηση" και πρόσθεσε πως όλος ο θόρυβος δημιουργείται από την προσπάθεια που κάνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης "να δημιουργήσει ένα κλίμα αντικυβερνητικό". Τόνισε δε πως η Νέα Δημοκρατία "κάνει λάθος και σύντομα όλα αυτά θα πέσουν στο κενό".-