Skip to main content

Πιτσιόρλας: Δεσμεύσεις για ένα συνεκτικό εταιρικό δίκαιο

Ο κ. Πιτσιόρλας προανήγγειλε την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας το φθινόπωρο, όταν διαμορφωθεί ένα πιο συνεκτικό και πλήρες νομοθετικό πλαίσιο.

Τη συγκέντρωση και ενοποίηση όλων των «σκόρπιων» διατάξεων που διέπουν το εταιρικό δίκαιο προωθεί το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, όπως επεσήμανε σήμερα ο αρμόδιος υφυπουργός, Στέργιος Πιτσιόρλας.

Παράλληλα, ο ίδιος προανήγγειλε την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας το φθινόπωρο, όταν διαμορφωθεί ένα πιο συνεκτικό και πλήρες νομοθετικό πλαίσιο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δηλώσεις του κ. Πιτσιόρλα πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, στην οποία εισήχθη προς επεξεργασία το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του Δικαίου των Ανώνυμων Εταιρειών.

Το κυβερνητικό στέλεχος ενημέρωσε την Επιτροπή ότι θα ακολουθήσουν και άλλα νομοσχέδια, με τα οποία θα ρυθμίζονται «όλες οι πλευρές του εταιρικού δικαίου» -κυρίως τα θέματα συγχωνεύσεων, μετατροπών και εποπτείας.

Το νομοσχέδιο για τις Ανώνυμες Εταιρείες εισήχθη προς ψήφιση με τη διαδικασία του επείγοντος, καθώς αποτελεί μέρος των προαπαιτούμενων για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης.

Η συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή θα συνεχιστεί και αύριο, με την ακρόαση των φορέων και τη συζήτηση επί των άρθρων. Η ψήφισή από την Ολομέλεια της Βουλής είναι προγραμματισμένη για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.