Skip to main content

Πιτσιόρλας: Τώρα ξεκινάει η επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου

O υφυπουργός Οικονομίας υπογράμμισε πως η απόφαση του Eurogroup τερματίζει οριστικά την αβεβαιότητα ως προς τις προοπτικές της χώρας

Μετά την απόφαση του Eurogroup της Πέμπτης «η Ελλάδα γυρίζει σελίδα» δηλώνει με βεβαιότητα ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθερία του Τύπου.

Όπως εξηγεί, η απόφαση αυτή «τερματίζει οριστικά την αβεβαιότητα ως προς τις προοπτικές της χώρας. Η ελληνική οικονομία κινείται πλέον στη βάση ενός οδικού χάρτη που διασφαλίζει την παραμονή της στη ζώνη του ευρώ, την τόνωση της ανάπτυξης, τη συνέχιση τω διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, τη ρύθμιση του χρέους και την ουσιαστική διευκόλυνση για την ανταπόκρισή της μακροπρόθεσμα στους όρους του συμφώνου σταθερότητας».

Για το αν πρέπει να γίνουν αλλαγές που να σηματοδοτούν το νέο ξεκίνημα της κυβέρνησης, απαντά πως προέχει «η επιτάχυνση των ρυθμών του κυβερνητικού έργου και η ταχύτατη προετοιμασία όλων μας να ανταποκριθούμε στα δεδομένα της νέας περιόδου που ξεκινάει», ενώ συμπληρώνει λέγοντας ότι «η κυβέρνηση πρέπει να μετατρέψει τις δυνατότητες σε νέα πραγματικότητα».

Εκτιμά πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει όλες τις προϋποθέσεις να κερδίσει τις εκλογές του 2019, ενώ υποστηρίζει ότι αν γίνει προγραμματικός διάλογος με τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς μπορεί να προκύψουν συγκλίσεις.

Ο υφυπουργός Οικονομίας εκφράζει επίσης τη βεβαιότητά του ότι η κυβέρνηση «θα εδραιώσει την εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας», ενώ εκτιμά πως «η Αριστερά μπορεί να αναδειχτεί σε ηγεμονική εθνική δύναμη και να εκφράσει τα εθνικά και όχι απλά τα ταξικά συμφέροντα».