Skip to main content

ΠΚΜ: Εξοπλίζει χειρουργεία και κεντρική αποστείρωση του Θεαγενείου

Με 1,2 εκατ. - Ο εξοπλισμός είναι ο πλέον σύγχρονος - Δύο κλίβανοι ατμού θα χρησιμοποιηθούν για την αποστείρωση ιματισμού και χειρουργικών εργαλείων

Στον εξοπλισμό του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο» με τα πλέον σύγχρονα και αναγκαία μηχανήματα προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την υπογραφή της ένταξης της προμήθειας και εγκατάστασης ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στα χειρουργεία και στην κεντρική αποστείρωση του νοσοκομείου στο ΕΣΠΑ, από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 1,2 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα διατεθούν για την προμήθεια και εγκατάσταση σε πλήρη λειτουργία τεσσάρων αναισθησιολογικών μηχανημάτων, πέντε προβολέων χειρουργείων και δυο κλιβάνων. Ο εξοπλισμός είναι ο πλέον σύγχρονος, ενώ οι κλίβανοι ατμού θα χρησιμοποιηθούν για την αποστείρωση ιματισμού και χειρουργικών εργαλείων.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω του ΕΣΠΑ, προσπαθεί να βελτιώσει τόσο τις υποδομές, όσο και τον εξοπλισμό στις μονάδες υγείας όλων των βαθμίδων σε όλη την Κεντρική Μακεδονία. Ήδη μέσω του ΕΣΠΑ έχουμε χρηματοδοτήσει τη βελτίωση των υποδομών υγείας με σημαντικές παρεμβάσεις στο ΑΧΕΠΑ και στο νοσοκομείο Βέροιας, συνολικού προϋπολογισμού 25,4 εκ. ευρώ, υλοποιούμε έργα προμήθειας εξοπλισμών σε Κέντρα Υγείας και στο νοσοκομείο ‘Άγιος Παύλος’, ενώ ενισχύουμε τον στόλο του ΕΚΑΒ με 15 πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα, συνολικού κόστους 1,5 εκ. ευρώ. Για την προμήθεια εξοπλισμού στις δομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας διαθέτουμε 5 εκ. ευρώ, ενώ για την ανάπτυξη εξειδικευμένων και καινοτόμων υπηρεσιών αγωγής υγείας και κοινωνικής πρόνοιας, που παρέχονται από φορείς κοινωνικής πρόνοιας και δημόσιας υγείας διαθέτουμε 4 εκ. ευρώ. Η Περιφέρεια εξόπλισε με PET-SCAN το ‘Θεαγένειο’ και συνεχίζει με τον νέο σύγχρονο εξοπλισμό, ώστε οι καρκινοπαθείς να απολαμβάνουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.