Skip to main content

ΠΚΜ:Σήμερα η εκδήλωση για συμμετοχή επιχειρήσεων στις δράσεις του CERN

θα παρουσιαστούν δυο επιτυχημένα παραδείγματα δυναμικών εξωστρεφών ελληνικών επιχειρήσεων, που ήδη είναι προμηθευτές του CERN

Εκδήλωση με θέμα «Συμμετοχή επιχειρήσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις προμήθειες και στους διαγωνισμούς του CERN» διοργανώνει σήμερα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης και ο ερευνητικός οργανισμός CERN. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «ΜΑΡΚΟΣ ΔΟΥΦΟΣ» της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης, στις 17.00.

Ομιλητές θα είναι στο πρώτο μέρος ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αναπληρωτής Επικεφαλής Διεθνών Σχέσεων του CERN Μανώλης Τσεσμελής και ο Πρόεδρος της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης Τάσος Τζήκας.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης στελέχη του CERN, θα παρουσιάσουν τις διαδικασίες προμηθειών και διαγωνισμών που ακολουθεί το ερευνητικό ινστιτούτο, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε ελληνικές επιχειρήσεις να συμμετάσχουν σε αυτούς. Επίσης θα παρουσιαστούν δυο επιτυχημένα παραδείγματα δυναμικών εξωστρεφών ελληνικών επιχειρήσεων, που ήδη είναι προμηθευτές του CERN.

«Πρέπει να τονίσουμε το έλλειμμα που έχει η Ελλάδα με τη συμμετοχή της στους διαγωνισμούς και στις προμήθειες του CERN, έλλειμμα που οι οργανωτές με την εκδήλωση θέλουν να το μετατρέψουν σε ευκαιρία και σε πλεονέκτημα και να καθοδηγήσουν τις επιχειρήσεις της ΠκΜ ώστε να γίνουν προμηθευτές του CERN» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας που έχει υπογράψει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας με τον κορυφαίο ευρωπαϊκό ερευνητικό οργανισμό CERN, στη Γενεύη, με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών, αλλά και την απόκτηση τεχνογνωσίας από τις ελληνικές επιχειρήσεις, τον περιορισμό του brain drain και τη συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων στους διαγωνισμούς προμηθειών του CERN.

Το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι το εξής:

17.00’-17.15’: Προσέλευση

17.15’-17.30’: Α’ Πάνελ

-Απόστολος Τζιτζικώστας Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

-Μανώλης Τσεσμελής Αναπληρωτής Επικεφαλής Διεθνών Σχέσεων του CERN

-Τάσος Τζήκας Πρόεδρος Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης

17.30’-18.15’: Β’ Πάνελ

-Στελέχη Διεύθυνσης Προμηθειών του CERN - Διαδικασία Προμηθειών και Διαγωνισμών του CERN

-Πέτρος Σουκουλιάς Head of Scientific/Advisory Board, Co-Founder Prisma Electronics - Επιτυχημένες συνεργασίες ελληνικών επιχειρήσεων με το CERN

-Χάρης Κόκκινος Τεχνικός Διευθυντής FEAC Engineering P.C.

18.45’-19.00’: Ερωτήσεις - Συζήτηση