Skip to main content

Πλαστικά καπάκια «μετατράπηκαν» σε 22 αμαξίδια στη Θεσσαλονίκη

H δράση συλλογής καπακιών και η μετατροπή τους σε οικονομική αξία για αγορά αμαξιδίων «Keep on Moving», θα υλοποιείται εξ ολοκλήρου από τον δήμο.

Είκοσι δύο αναπηρικά αμαξίδια έχουν διατεθεί, από το 2012 μέχρι σήμερα, από τη συλλογή πλαστικών καπακίων, δράση την οποία έτρεχε η εθελοντική οργάνωση «Thessaloniki Next2U».

Τα περισσότερα από αυτά δόθηκαν σε άτομα τα οποία είχαν ανάγκη στη Θεσσαλονίκη. Άλλα δύο έστειλε η ομάδα σε έναν δήμο στην Αθήνα και άλλα 2-3 στην Χαλκιδική. Επίσης, δόθηκαν σε νοσοκομειακά ιδρύματα, «Παπανικολάου», «Θεαγένειο», «Παπαγεωργίου», «Αγ. Παντελεήμονας».

Πλέον, η δράση συλλογής καπακιών και η μετατροπή τους σε οικονομική αξία για αγορά αμαξιδίων «Keep on Moving», θα υλοποιείται εξ ολοκλήρου από τον δήμο Θεσσαλονίκης.



Τα μέλη της εθελοντικής οργάνωσης, «Thessaloniki Next2U», σήμερα παρέδωσαν στο πλαίσιο της παράδοσης – παραλαβής της δράσης, τέσσερα αναπηρικά αμαξίδια, τα οποία εξασφαλίστηκαν από τους τόνους των καπακιών που συλλέχθηκαν τους τελευταίους πέντε μήνες.

«Ένας τόνος καπάκι είναι σχεδόν ένα αναπηρικό αμαξίδιο. Καταφέραμε να αγοράσουμε 22-23 αμαξίδια», εξήγησε από την πλευρά της εθελοντικής ομάδας, η Μίνα Βέλλου, η οποία προέτρεψε τον κόσμο να μαζεύει καπάκι πλαστικών μπουκαλών.  

Η παράδοση της δράσης έγινε στον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Πέτρο Λεκάκη και τον Γενικό Γραμματέα του δήμου Θωμά Ψαρρά, οι οποίοι έκαναν λόγο για μια πολύ σημαντική δράση, στην οποία θα επιδιώξουν να δώσουν νέα πνοή.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, σε δηλώσεις του, ο αντιδήμαρχος Πέτρος Λεκάκης θα επιδιώξουν να αυξηθούν τα μέρη συλλογής των καπακιών πλαστικών μπουκαλιών, όπου μέχρι σήμερα γίνεται για μεγάλες ποσότητες στην πύλη 9 του ΟΛΘ και για μικρότερες ποσότητες σε ειδικό κάδο στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

«Θα έρθουμε και σε επαφή με διάφορους φορείς του δημοσίου προκειμένου να συλλέγουν και αυτοί καπάκια», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Λεκάκης, σύμφωνα με τον οποίο, στόχος του δήμου είναι να προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω η δράση.

«Υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε και στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε περισσότερο το κοινό για να μαζέψουμε περισσότερα καπάκια, για να μπορέσει η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου θα τα μετατρέπει σε αμαξίδια για να τα δίνουν σε όσους τα έχουν ανάγκη», τόνισε ο κ. Ψαρράς.

Η διαδεδομένη δράση «Keep on Moving» προβλέπει τη συλλογή καπακιών πλαστικών μπουκαλιών και τη μετατροπή της οικονομικής τους αξίας σε αγορά αμαξιδίων για αναπήρους και έχει κινητοποιήσει μεγάλο αριθμό δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, οι οποίοι συμβάλλουν στην επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας.