Skip to main content

Πλατινί: «Έρχεται ο Κολίνα»

Στην αποκάλυψη πως ο Πιερλουίτζι Κολίνα αναμένεται σύντομα στην χώρα μας ώστε να έχει συναντήσεις με τους έλληνες υπεύθυνους της διαιτησίας προχώρησε ο Μισέλ Πλατινί.

 

Μετά την συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της χώρας, Γιώργο Παπανδρέου, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Μισέλ Πλατινί, μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου που βρέθηκαν στο αεροδρόμιο για τα όσα συζητήθηκαν. Ο ισχυρός άντρας της UEFA τόνισε πως σύντομα θα έρθει στην Ελλάδα ο υπεύθυνος διαιτησίας, Πιερλουίτζι Κολίνα, ώστε να έχει συνάντηση με τους υπεύθυνους του ποδοσφαίρου μας για να δουν τι μπορεί να βελτιωθεί σε αυτό τον τομέα. 
 
Αναλυτικά όσα είπε:
 
«Το θέμα το ερευνά στην Ελλάδα η αστυνομία και η δικαιοσύνη. Μετά το θέμα θα πάει στην ομοσπονδία, η οποία πρέπει να πάρει τότε αποφάσεις. Δεν μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις και να τιμωρήσουμε βάσει εικασιών, πρέπει να έχουμε αποδείξεις. Πάρτε για παράδειγμα την Μπεσίκτας στην Τουρκία. Φανταστείτε τι θα γίνει εάν την τιμωρήσουμε τώρα αποκλείοντάς την από το Τσάμπιονς Λιγκ και ύστερα από ένα ή δύο χρόνια να δικαιωθεί στα δικαστήρια της Τουρκίας».
 
Για τη διαιτησία: «Θα υπάρχει συνεργασία της UEFΑ με την ΕΠΟ για το θέμα. Σύντομα θα έρθει στην Ελλάδα ο υπεύθυνος διαιτησίας της UEFΑ Πιερλουίτζι Κολίνα, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με τους Έλληνες υπεύθυνους για να δουν τι μπορούν να βελτιώσουν».
 
Για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό: «Ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση. Υπάρχει ενότητα στη συνεργασία του κράτους με την ΕΠΟ και την UEFΑ και αποφασίσαμε να δουλέψουμε μαζί σε τέσσερις άξονες».
 
Για τον νέο αθλητικό νόμο: «Με ενημέρωσαν ότι είναι έτοιμος και θα συζητηθεί άμεσα για να ψηφιστεί. Πιστεύω ότι θα είναι εναρμονισμένος με την UEFΑ».
 
Για τους στημένους αγώνες: «Ό,τι αγγίζει το παιχνίδι, αγγίζει και την ψυχή μου. Με πονάει όταν υπάρχει προκαθορισμένο αποτέλεσμα καθώς αλλοιώνει τη φυσιογνωμία του ποδοσφαίρου. Στην UEFΑ έχουμε εγκαταστήσει μηχανισμό για να βλέπουμε πού υπάρχουν παράξενα πονταρίσματα. Πρέπει να υπάρχει συνεργασία της UEFA με τις ομοσπονδίες των χωρών, ενώ θα τοποθετηθεί σε κάθε ομοσπονδία ένας σύνδεσμος που θα παρακολουθεί τυχόν παράνομα πονταρίσματα. Δεσμεύομαι ότι κάθε παίκτης που πιάνεται για συμμετοχή σε προκαθορισμένο στοίχημα, δεν θα ξαναπαίζει μπάλα».
 
Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, ο οποίος τόνισε: «Εμείς είχαμε ζητήσει να έρθουν ομάδες ειδικών για να βοηθήσουν στην κατάσταση και η UEFA απάντησε θετικά. Δεν γνωρίζω αν αυτό θα γίνει τον Αύγουστο ή αργότερα, αλλά σίγουρα διαθέτουν την απαραίτητη τεχνογνωσία. Ο πρωθυπουργός έδειξε πως έχει γνώση όσων συμβαίνουν στο χώρο και έχει διάθεση να βοηθήσει».