Skip to main content

Πληγή το παρεμπόριο στον Προμαχώνα

Την επισκευή της γεφυροπλάστιγγας του Τελωνείου Προμαχώνα, η οποία παραμένει εκτός λειτουργίας τα τελευταία χρόνια ζητά με επιστολή του προς το υπουργείο Οικονομικών το Επιμελητήριο Σερρών.

Την ανάγκη παρεμβάσεων στο Τελωνείο του Προμαχώνα, με σκοπό τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών ελέγχου, προκειμένου να παταχθεί το διασυνοριακό παραεμπορίου ζητά με επιστολή του προς το υπουργείο Οικονομικών το Επιμελητήριο Σερρών. 

Συγκεκριμένα, με υπομνήματά του προς όλους τους εμπλεκομένους φορείς τον τελευταίο καιρό, κάνει λόγο για αύξηση προσωπικού τελωνειακών, αγορά ακτινογραφικών μηχανημάτων, συμμετοχή εκπροσώπων των Επιμελητηρίων στα μικτά ελεγκτικά όργανα, ενημέρωση πολιτών κ.α.

«Με στόχο να διασφαλίσει αφενός τα συμφέροντα των Σερραίων πολιτών, καθώς το παραεμπόριο πλήττει πρωτίστως την ευρύτερη περιοχή του  Νομού μας και αφετέρου τα έσοδα που χάνονται από τα ήδη άδεια ταμεία του κράτους λόγω της φοροδιαφυγής, απαιτεί την επισκευή της γεφυροπλάστιγγας του Τελωνείου Προμαχώνα, η οποία παραμένει εκτός λειτουργίας τα τελευταία χρόνια» αναφέρει σε επιστολή του το Επιμελήτηριο Σερρών.

Όπως σημειώνεται στην επιστολή, «επιθυμία του Ε.Β.Ε.Σ.  είναι να καταστήσετε σαφείς τις προθέσεις σας σχετικά με την άμεση επισκευή της,  που παραμένει άλυτο πρόβλημα εδώ και χρόνια, μέχρι την ημερομηνία της  15ης Δεκεμβρίου του 2012». Το Επιμελητήριο προειδοποιεί πως σε διαφορετική περίπτωση, να αναλάβει εξολοκλήρου με ιδίους πόρους την επισκευή, διότι δεν νοείται τελωνείο αναπτυγμένης χώρας χωρίς την εν λόγω υποδομή.