Skip to main content

Πλημμύρισαν αγροτικές εκτάσεις και σπίτια στον νομό Ροδόπης

Τα εκτεταμένα προβλήματα προκλήθηκαν από τη χθεσινοβραδινή ισχυρή νεροποντή η οποία είχε ως συνέπεια να υπερχειλίσουν ποτάμια.

Προβλήματα προκάλεσαν οι σφορδές καταιγίδες στον νομό Ροδόπης.

Κλειστή μέχρι και αυτή την ώρα παραμένει η επαρχιακή οδός Κομοτηνής – Μέσης στο ύψος του οικισμού της Παραδημής μέχρι να υποχωρήσει η στάθμη του νερού, η οποία είχε φτάσει έως και τα 40 εκατοστά.

Τα εκτεταμένα προβλήματα, κυρίως στα δυτικά του νομού Ροδόπης, προκλήθηκαν από τη χθεσινοβραδινή νεροποντή η οποία είχε ως συνέπεια να υπερχειλίσουν ποτάμια. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην περιοχή των οικισμών Παραδημής, Μεγάλου και Μικρού Κρανοβουνίου και Παγουρίων, που ανήκουν στον δήμο Κομοτηνής, όπου επιχειρούν από το πρωί οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας του δήμου Κομοτηνής και της αντιπεριφέρειας της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.

Ο μεγάλος όγκος των νερών ήταν η αιτία να υπερχειλίσει παρακλάδι του ποταμού Βοσβόζη και να μετατρέψει σε λίμνες τις παρακείμενες αγροτικές εκτάσεις, να «εισβάλει» στις αυλές, αλλά και στο εσωτερικό σπιτιών-κυρίως στο ανατολικό τμήμα του οικισμού της Παραδημής-και να «κόψει» στα δύο το επαρχιακό οδικό δίκτυο. Μάλιστα, έχουν καταγραφεί περιστατικά όπου αυτοκίνητα κόλλησαν μέσα στα νερά, αλλά ευτυχώς δεν υπήρξαν δυσάρεστες επιπτώσεις.