Skip to main content

Πληρώνει δύο αστυνομικούς η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τα επεισόδια με τον Ολυμπιακό

Για πρώτη φορά επιδικάζεται αποζημίωση σε αστυνομικό για επεισόδια που έγιναν σε γήπεδο ΠΑΕ. Τι λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων

Αποζημίωση ύψους 20.000 ευρώ συνολικά επιδίκασε το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης σε δύο αστυνομικούς που υπέστησαν βαρείς τραυματισμούς στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ανάμεσα στον Δικέφαλο και τον Ολυμπιακό, τον Μάρτιο του 2016 στην Τούμπα, κάνοντας δεκτή την αγωγή τους ενάντια της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Οι δύο αστυνομικοί, που θα λάβουν αποζημίωση για την αποκατάσταση της ηθικής τους βλάβης, τραυματίστηκαν σοβαρά ενώ βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσία στα μέτρα τάξης και χρειάστηκαν πολυήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο. Συγκεκριμένα, ο ένας υπέστη κάταγμα στο πόδι και ο άλλος εκτεταμένα εγκαύματα από βόμβα μολότοφ που ερρίφθη από αγνώστους οπαδούς.

«Είναι η πρώτη φορά που επιδικάζεται αποζημίωση σε αστυνομικό για επεισόδια που έγιναν σε γήπεδο ΠΑΕ», δήλωσε στη Voria.gr ο δικηγόρος των αστυνομικών, Θάνος Χαριστός, ενώ πρόσθεσε ότι δεν τηρήθηκαν τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης από την ΠΑΕ. «Οι φύλακες οφείλουν να ελέγχουν αυστηρά τα αντικείμενα που φέρουν οι φίλαθλοι κατά την είσοδό τους στο γήπεδο», τόνισε ο ίδιος. 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θοδωρής Τσαϊρίδης, δήλωσε στη Voria.gr πως «η απόφαση αυτή αποτελεί ένα μεγάλο δεδικασμένο. Η δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων αναγνωρίζοντας ότι οι αστυνομικοί δεν είναι σάκοι του μποξ στα γήπεδα, δεν είναι αναλώσιμο».

«Οι ΠΑΕ έχουν ευθύνη, μέσω των φυλάκων σεκιούριτι να διασφαλίζονται κάποια πράγματα. Και εάν οι φύλακες δεν μπορούν να το κάνουν, ας ζητήσουν τη συνδρομή της αστυνομίας, όπως ορίζει ο νόμος», επεσήμανε ο κ. Τσαϊρίδης και κατέληξε: «Η Ένωση θα συνεχίσει να μπαίνει μπροστά και να προσφεύγει στη Δικαιοσύνη, όποτε κρίνει πως κάποιοι δεν σέβονται τους αστυνομικούς και το έργο τους». 

Τέλος, ο κ. Τσαϊρίδης αναφέρθηκε και στα εκτεταμένα επεισόδια στον περσινό τελικό Κυπέλλου στον Βόλο, όπου το γήπεδο δεν τηρούσε τους προβλεπόμενους από τη νομοθεσία κανόνες ασφαλείας και για τα οποία η Ένωση έχει επίσης προσφύγει στη Δικαιοσύνη.