Skip to main content

Πλήρως ανακαινισμένο το Παιδιατρικό της Κλινικής «Άγιος Λουκάς» (φωτο)

Το Τμήμα, στελεχωμένο με άριστο και έμπειρο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, καλύπτει όλο το φάσμα των νοσημάτων της παιδικής ηλικίας.

Με ζωντανά χρώματα και παιδικές παραστάσεις διακοσμήθηκαν τα δωμάτια νοσηλείας και οι κοινόχρηστοι χώροι του Παιδιατρικού Τμήματος της Κλινικής «Άγιος Λουκάς», που ανακαινίσθηκε πρόσφατα ώστε τα παιδιά που νοσηλεύονται να νιώθουν όσο το δυνατόν πιο οικεία μέσα στον χώρο.

Στον καινούριο παιδότοπο του Τμήματος τα παιδιά μπορούν να παίξουν με ειδικές ξύλινες κατασκευές, να ζωγραφίσουν, να δουν ταινίες ή παιδικές σειρές στην τηλεόραση, να παίξουν παιχνίδια στα τάμπλετ ή να σερφάρουν στο ίντερνετ.

Το Τμήμα, στελεχωμένο με άριστο και έμπειρο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, καλύπτει όλο το φάσμα των νοσημάτων της παιδικής ηλικίας, διαθέτοντας ιατρούς όλων των ειδικοτήτων που σχετίζονται με την παιδική ηλικία.

Λειτουργία, δυνατότητες και φιλοσοφία του Τμήματος

Τις πρωινές ώρες λειτουργεί τακτικό εξωτερικό Παιδιατρικό Ιατρείο, στελεχωμένο από ειδικούς παιδιάτρους. Το Παιδιατρικό Τμήμα παρέχει εικοσιτετράωρη κάλυψη επειγόντων περιστατικών, καθώς υπάρχει στην Κλινική εφημερεύων ειδικός παιδίατρος όλο το εικοσιτετράωρο.

Η Κλινική συνεργάζεται με άριστους ιατρούς όλων των σχετιζόμενων με την παιδιατρική ειδικοτήτων: παιδοχειρουργούς, ωτορινολαρυγγολόγους, παιδοορθοπαιδικούς, καρδιολόγους, νευρολόγους, νευροχειρουργούς, παιδοοφθαλμιάτρους, παιδογαστρεντερολόγους, διαβητολόγους, παιδοπνευμονολόγους κ.α.

Το Παιδιατρικό υποστηρίζεται από τα Εργαστήρια της Κλινικής (Μικροβιολογικό και Ακτινολογικό) σε εικοσιτετράωρη βάση.

Στο Τμήμα νοσηλεύονται όλες οι ηλικιακές ομάδες, από βρέφη έως έφηβοι.

Στο Παιδιατρικό νοσηλεύονται νοσήματα όλου του φάσματος της Γενικής Παιδιατρικής και των υποειδικοτήτων της (Παιδοπνευμονολογία, Παιδογαστρεντερολογία κ.α.), καθώς και της Παιδοχειρουργικής και των υποειδικοτήτων της (Ουρολογία, Γαστρεντερολογία, ΩΡΛ κ.α.)

Το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό του Παιδιατρικού είναι πάντοτε πρόθυμο και διαθέσιμο να ενημερώσει υπεύθυνα τόσο τους γονείς, όσο και τους οικογενειακούς Παιδιάτρους των μικρών ασθενών, για την πορεία της νόσου, μέσα σε κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης.