Skip to main content

Οι καθυστερήσεις φέρνουν πιο κοντά το νομοσχέδιο για τους αγρότες

Το πιθανότερο είναι πως θα κληθεί μέσα στον Αύγουστο να περάσει από τη Βουλή το ν/σ που ρυθμίζει το φορολογικό των αγροτών, πέραν όλων των άλλων

Η επιστροφή των επικεφαλής ελεγκτών του κουαρτέτου (πρώην τρόικα, αφού προστέθηκε πλέον και εκπρόσωπος του ESM, που θα "βάλει" τα λεφτά στην ελληνική περίπτωση), καθυστέρησε τουλάχιστον τρεις μέρες, γεγονός το οποίο αρχίζει να γίνεται πλέον εξαιρετικά ανησυχητικό. Ο λόγος; Αυτό σημαίνει με τη σειρά του ότι η προθεσμία της 18ης Αυγούστου, για να "κλείσει" το Γ' Μνημόνιο, γίνεται πολύ ασφυκτική, όπως έχει ήδη προειδοποιήσει η Voria.gr, με σχετικά ρεπορτάζ που είδαν το φως της δημοσιότητας τα προηγούμενα 24ωρα που πέρασαν άπρακτα.

Υπό τις παρούσες συνθήκες, το πιθανότερο σενάριο είναι αυτό που προβλέπει ότι οδεύουμε προς ένα δεύτερο δάνειο - γέφυρα, για να πληρωθεί η δόση των 3,2 δισ ευρώ στην Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), αλλά και κάποιες άλλες υποχρεώσεις (από τόκους κλπ).

Εννοείται, ωστόσο ότι για να πάρουμε το δεύτερο δάνειο, θα απαιτηθούν νέα προαπαιτούμενα, για τα οποία, όμως, η κυβέρνηση δεν θέλει ούτε να ...ακούει. Γι αυτό και θα προσπαθήσει να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για συμφωνία έως τις 18 Αυγούστου. Σε διαφορετική περίπτωση;

Το πιθανότερο είναι πως θα κληθεί μέσα στον Αύγουστο να περάσει από την Βουλή το νομοσχέδιο που ρυθμίζει το φορολογικό των αγροτών, πέραν όλων των άλλων. Κάτι για το οποίο η παρούσα κυβέρνηση δεν θέλει ούτε να ακούει. Κι αυτό γιατί δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα το ψηφίσουν και οι βουλευτές της αντιπολίτευσης.