Skip to main content

Πλειστηριασμοί: Αποχώρησε χωρίς να καταθέσει ο διωκόμενος (vid)

Τα μέλη του Συντονισμού παρότρυναν τον διωκόμενο για επεισόδια κατά τη διενέργεια πλειστηριασμών να μην παραστεί στην εξέταση, όπως και έγινε

της Αρετής Τασούλα

Περίπου 30 άτομα βρέθηκαν στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης όπου είχε κληθεί για προκαταρκτική εξέταση μέλος του Συντονισμού κατά των πλειστηριασμών για τα επεισόδια κατά τη διενέργεια πλειστηριασμών στις 28 Σεπτεμβρίου του 2016.

Ωστόσο, η αστυνομία μπλόκαρε την είσοδο και δεν επέτρεψε στους αλληλέγγυους να εισέλθουν στα δικαστήρια.

Τα μέλη του Συντονισμού παρότρυναν τον διωκόμενο να μην παραστεί στην εξέταση, με τον ίδιο να εξέρχεται του δικαστηρίου.

Έτσι, σύσσωμα τα μέλη του Συντονισμού αποφάσισαν να αποχωρήσουν χωρίς να διεξαχθεί η ανάκριση στον διωκόμενο.

Όπως δήλωσαν οι ίδιοι, «είμαστε όλοι μαζί σε αυτό. Όχι ατομικά. Ο διωκόμενος είναι κομμάτι του δικού μας σώματος».

«Καταγγέλλουμε την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, καταγγέλλουμε τα υπουργεία Δικαιοσύνης και εντός εισαγωγικών Προστασίας του Πολίτη, που κάθε συμβολαιογραφικό γραφείο έχει τρεις και πέντε διμοιρίες απέξω» δήλωσε ο Ηλίας Σμήλιος, μέλος του Συντονισμού Συλλογικοτήτων.

«Απαιτούμε και θα ξαναέρθουμε για να καταθέσουμε το υπόμνημα του διωκόμενου και των αλληλέγγυων πολιτών», συμπλήρωσε ο ίδιος και κατέληξε: «Θα είμαστε πάντα στους δρόμους, πάντα έξω από τα συμβολαιογραφικά γραφεία και καλούμε όλο τον κόσμο να μην τους επιτρέψουμε, όλοι μαζί, να αρπάξουν τα σπίτια μας, τα μαγαζιά μας, τα χωράφια. Ό,τι με κόπους μιας ζωής φτιάξαμε για να αυξήσουν τα πλούτη τους οι τραπεζίτες».