Skip to main content

Ενημέρωση για χρηματοδοτήσεις έργων στο φόρουμ των ΕΒΕΘ και ΕΒΕΑ

Παρουσιάστηκαν οι ευκαιρίες που προσφέρονται από έργα που χρηματοδοτούν η Παγκόσμια Τράπεζα, η EBRD και η Παρευξείνια Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης.

Οι ευκαιρίες που προσφέρονται από τα προγράμματα και τα έργα που χρηματοδοτούν η Παγκόσμια Τράπεζα, η EBRD και η Παρευξείνια Τράπεζα Εμπορίου και Αναπτύξεως παρουσιάστηκαν χθες Τετάρτη στο ΕΒΕΑ, στην Αθήνα, στη διάρκεια του επιχειρηματικού φόρουμ που συνδιοργάνωσαν το Γραφείο Διασύνδεσης της Παγκόσμιας Τράπεζας και τα Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια Αθήνας (ΕΒΕΑ) και Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ).

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 70 Έλληνες επιχειρηματίες και 10 επιχειρηματίες από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τα έργα που χρηματοδοτεί η Παγκόσμια Τράπεζα και που αφορούν, κυρίως, στην προμήθεια αγαθών, την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και την κατασκευή δημοσίων έργων.

Επίσης, ενημερώθηκαν από τους εκπροσώπους της EBRD και της Παρευξείνιας Τράπεζας για τα έργα που χρηματοδοτούν τόσο για προμήθειες και, κυρίως, για συμβουλευτικές υπηρεσίες, όσο και για τη χρηματοδότηση ιδιωτικών επενδύσεων σε αναπτυσσόμενες χώρες.

Όπως τονίστηκε στη διάρκεια του φόρουμ, οι συνέργειες με τοπικές επιχειρήσεις αυξάνουν τις πιθανότητες επιτυχίας για τις ελληνικές επιχειρήσεις οι οποίες επιθυμούν να συμμετάσχουν σε κάποιον διαγωνισμό σε γειτονική χώρα.

Επίσης, ανακοινώθηκε ότι η νέα πολιτική της Παγκόσμιας Τράπεζας (WB), η οποία τέθηκε σε ισχύ τον Ιούλιο, δημιουργεί ευνοϊκότερες συνθήκες για τη συμμετοχή και ελληνικών επιχειρήσεων στα προγράμματα προμηθειών και έργων, που υλοποιούνται από δημόσιες υπηρεσίες και φορείς, ανά την υφήλιο, με την αξιοποίηση των χρηματοδοτήσεων του εν λόγω οργανισμού. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε, ότι η άρση περιορισμών ανοίγει το δρόμο σε ολοένα και περισσότερες ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προκειμένου να συμμετάσχουν στα προγράμματα της World Bank.