Skip to main content

Πλήθος κόσμου στο περίπτερο των ΕΠΑ Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας στη ΔΕΘ

Τα εγκαίνια του περιπτέρου της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης και ΕΠΑ Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκαν από τον Π.Σκουρλέτη. Μεγάλο ενδιαφέρον από τους επισκέπτες.

Τις εντυπώσεις των επισκεπτών της 81ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης «έκλεψε» για μια ακόμη φορά το περίπτερο της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης και ΕΠΑ Θεσσαλίας. Με θεματικές αναφορές τόσο στα οφέλη από τη χρήση του φυσικού αερίου όσο και στην 16χρονη παρουσία των Εταιρειών Παροχής Αερίου στη Θεσσαλονίκη και στη Θεσσαλία δέχθηκε εκατοντάδες επισκέπτες, ανάμεσα στους οποίους μέλη του υπουργικού συμβουλίου, κυβερνητικά στελέχη, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και εκλεκτά μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας.

Τα εγκαίνια του περιπτέρου πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη ο οποίος αφού συνεχάρη τις ΕΠΑ για τα θετικά αποτελέσματα στις περιοχές της Θεσσαλονίκης & της Θεσσαλίας, τόνισε ότι: «η Ελλάδα καθίσταται καθοριστικός παράγοντας στη διεθνή ενεργειακή αγορά μέσω των αγωγών φυσικού αερίου που θα διέλθουν από τη χώρα». Ο κ. Σκουρλέτης, υπογράμμισε «ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση, έναντι των άλλων χωρών, καθώς – όπως είπε – εκτός από τα πλεονεκτήματα της χρήσης φυσικού αερίου από τους χιλιάδες καταναλωτές αστικών κέντρων (χαμηλή τιμή, «καθαρή» μορφή ενέργειας, κ.α.) η χώρα διαθέτει και το συγκριτικό πλεονέκτημα της γεωγραφικής θέσης. Είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές συγκυρίες που θα μετατρέψουν τη χώρα σε καθοριστικό «παίκτη» στο χώρο της ενέργειας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

Εκ μέρους των ΕΠΑ οι πρόεδροι των Δ.Σ. της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης κ. Βενέτιος Μπούρας και της ΕΠΑ Θεσσαλίας κ. Κλεάνθης Σιαμπάκος, ο Γενικός Διευθυντής Federico Regola και ο Αν. Γενικός Διευθυντής Λεωνίδας Μπακούρας ενημέρωσαν τον κ. Σκουρλέτη για τους στρατηγικούς στόχους των Επιχειρήσεων, τα σχέδια επεκτάσεων του δικτύου, την πορεία διείσδυσης του φυσικού αερίου και την πολιτική κινήτρων που εγκαινίασαν το δεύτερο εξάμηνο του 2016 οι ΕΠΑ ώστε να καταστήσουν οικονομικά, ακόμη περισσότερο ελκυστική για τον πολίτη και τις επιχειρήσεις τη χρήση του φυσικού αερίου.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον μήνα Σεπτέμβριο αναμένεται να έχουν συναφθεί πάνω από 1.200 συμβάσεις για νέες συνδέσεις στη Θεσσαλονίκη και στη Θεσσαλία, με την τιμή του έτους 2016 να είναι μειωμένη κατά 18% στον οικιακό τομέα και 34% στο βιομηχανικό, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του έτους 2015.

Επισημαίνεται ότι οι εταιρείες εφαρμόζουν την ισχύουσα νομοθεσία σχετικά με το νομικό και λειτουργικό διαχωρισμό. Στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων του Αυγούστου λήφθηκε η απόφαση για την ίδρυση μιας Εταιρείας Προμήθειας Αερίου πανελλαδικής εμβέλειας και ενιαίας Εταιρείας Διανομής Αερίου για τις περιοχές της Αδείας.