Skip to main content

Πλήθος κόσμου στο Thessaloniki Job Festival (φωτο)

Πολλοί ενδιαφερόμενοι διαφόρων ηλικιών και ειδικοτήτων έσπευσαν από το πρωί για να μιλήσουν με εκπροσώπους εταιρειών και να παρακολουθήσουν workshops.

Μια μοναδική ευκαιρία γνωριμίας μεταξύ επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Ελλάδα και όσων αναζητούν εργασία δίνει το Thessaloniki Job Festival, που άνοιξε τις πόρτες του σήμερα στο Πολεμικό Μουσείο.

Πολλοί ενδιαφερόμενοι, διαφόρων ηλικιών και ειδικοτήτων, έσπευσαν από το πρωί στο Μουσείο για να δώσουν το βιογραφικό τους και να περάσουν από συνεντεύξεις με εκπροσώπους συνολικά 30 εταιρειών, να παρακολουθήσουν workshops με θέματα την αναζήτηση εργασίας και την απόκτηση επαγγελματικών δεξιοτήτων και τέλος να λάβουν συμβουλές από εξειδικευμένο προσωπικό για τη βελτίωση του CV τους.

«Το festival είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να γνωριστείς με εταιρείες αλλά και να μάθεις τι υπάρχει στην αγορά και τι ζητάνε από πλευράς δεξιοτήτων οι εργοδότες» δηλώνει στη Voria.gr, η 23χρονη Ευαγγελία, η οποία αναζητά εργασία στον χώρο της λογιστικής και των οικονομικών.

Αντίστοιχα, ο 26χρονος Αλέξανδρος, ο οποίος δραστηριοποιείται στον χώρο των πωλήσεων και της λογιστικής επισκέφθηκε το Job Thestival με στόχο να περάσει από συνεντεύξεις για κάποιες από τις εταιρείες που τον ενδιαφέρουν.

«Οι ευκαιρίες εύρεσης εργασίας είναι πλέον λιγότερες και πρέπει να τις κυνηγάς. Μέσω των σημερινών συνεντεύξεων αφενός αποκτώ εμπειρία ώστε να βελτιωθώ σε αυτό το κομμάτι και αφετέρου μπορώ να συναντηθώ απευθείας και να γνωρίσω προσωπικά μέλη μεγάλων εταιρειών που με ενδιαφέρουν, και όχι να στείλω απλά ένα απρόσωπο βιογραφικό που δεν ξέρω καν πού θα καταλήξει» τονίζει ο ίδιος.

Αντίστοιχο ενδιαφέρον όμως να γνωρίσουν υποψηφίους εκφράζουν και οι εταιρείες που συμμετέχουν στη διοργάνωση, η καθεμιά για διαφορετικούς λόγους.

«Τέτοιου είδους εκδηλώσεις είναι χρήσιμες για εμάς καθώς έχουμε τη δυνατότητα να δούμε πολλούς υπoψηφίους σε σύντομο χρονικό διάστημα από κοντά. Βοηθούν αυτές οι στοχευμένες δράσεις» υποστηρίζει μιλώντας στη Voria.gr η Σοφία Τσιούτρα, Group HR Manager για τα ξενοδοχεία Creta Maria, Santo Maris και Candia Maris. Η ίδια μάλιστα δηλώνει πως η εταιρεία ψάχνει συγκεκριμένα προσωπικό από τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, καθώς από τη δική της εμπειρία έχει καταλάβει ότι πρόκειται για καλής ποιότητας δυναμικό με εξαιρετικό χαρακτήρα.

«Πρόκειται για μια από τις καλύτερες ευκαιρίες που δίνονται στις επιχειρήσεις ώστε να γνωρίσουν τις ανάγκες και το επίπεδο της αγοράς» υποστηρίζει από πλευράς του ο Κωνσταντίνος Μπάκας, commercial manager της επιχείρησης Oikies Real Estate, που συμμετέχει επίσης στο διήμερο festival. Κατά τον ίδιο μάλιστα, η συνάντηση με υποψηφίους δίνει ακόμα την ευκαιρία στις επιχειρήσεις να λάβουν feedback για τον τρόπο λειτουργίας τους.

Το Thessaloniki Job Festival θα ολοκληρωθεί αύριο στις 18.00 ενώ η υπέυθυνη επικοινωνίας, Αλεξία Φουκίδου, δηλώνει ικανοποιημένη από την προσέλευση κόσμου και τονίζει πως όλα τα workshops είναι ήδη πλήρη.