Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018
x

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΙΛΑΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ Η ΠΟΕΔΗΝ

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι «το Υπουργείο Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ συνεχίζουν να καθυστερούν εγκληματικά να δράσουν» για την αντιμετώπιση της Ιλαράς.

Κρούσματα Ιλαράς στους επαγγελματίες Υγείας καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, γεγονός που όπως σημειώνει, αποδεικνύει ότι «η κατάσταση έχει ξεφύγει», ενώ το υπουργείο Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ καθυστερεί να δράσει.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «το Υπουργείο Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ συνεχίζουν να καθυστερούν εγκληματικά να δράσουν».

«Κινδυνεύει η ζωή των προσβληθέντων επαγγελματιών υγείας. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να μεταδώσουν τη νόσο σε συναδέλφους και ασθενείς. Ειδικά οι ασθενείς που είναι σε ανοσοκαταστολή κινδυνεύει άμεσα η ζωή τους λόγω των επιπλοκών της νόσου (εγκεφαλίτιδα, παράλυση)», υπογραμμίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Εργαζομένων, «αν και τα κρούσματα εμφανίστηκαν πριν ένα μήνα, μόλις πριν λίγες ημέρες το ΚΕΕΛΠΝΟ απέστειλε οδηγία στα Νοσοκομεία για έλεγχο αντισωμάτων στους επαγγελματίες υγείας που γεννήθηκαν μετά το έτος 1972 και δεν έχουν κάνει τις δύο δόσεις εμβολίου ιλαράς. Για τους γεννηθέντες  επαγγελματίες υγείας πριν το 1972 το ΚΕΕΛΠΝΟ θεωρεί ότι έχουν ανοσία και δεν χρειάζονται να ελεγχθούν. Αν είναι δυνατόν».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «το υπουργείο Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν φρόντισαν να προμηθεύσουν τα Νοσοκομεία με τα απαραίτητα αντιδραστήρια για να γίνεται ο έλεγχος των αντισωμάτων ιλαράς. Ως εκ τούτω οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων δεν μπήκαν στον κόπο καν να ενημερώσουν το προσωπικό για την οδηγία του ΚΕΕΛΠΝΟ και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα μη μετάδοσης της νόσου. Φυσικά το Υπουργείο Υγείας δεν φρόντισε να προμηθεύσει τα Νοσοκομεία με τα απαραίτητα εμβόλια ιλαράς. Πού να βρει χρήματα».  

Στο Θριάσιο Νοσοκομείο προσβλήθηκαν πέντε εργαζόμενοι από Ιλαρά, την ώρα της εργασίας τους και συγκεκριμένα,  2 Νοσηλευτές, ένας γιατρός και 2 υπάλληλοι κυλικείου.

«Ποιος ξέρει πόσοι άλλοι προσβλήθηκαν; Η Ιλαρά μεταδίδεται δύο ημέρες πριν την συμπτωματολογία και τέσσερις ημέρες μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων. Οι εν λόγω ασθενείς επαγγελματίες υγείας μπορεί να μετέδωσαν τη νόσο και σε πολλούς άλλους προσωπικό και ασθενείς. Ακόμη δεν έχουμε στοιχεία για άλλα νοσοκομεία. Εγκλήματα από την ανίκανη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας», καταλήγει η ανακοίνωση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ