Skip to main content

Ποινή αποκλεισμού δύο μηνών σε Μαυροκεφαλίδη

Με ανακοίνωση της η ΕΟΚ ενημέρωσε πως επιβλήθηκε ποινή αποκλεισμού δύο μηνών στον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, μετά την άρνηση του να συμμετάσχει στην Εθνική Ελλάδος στο Ευρωμπάσκετ.

 

Μετά την δεύτερη άρνηση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη να αγωνιστεί για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΟΚ του επέβαλε ποινή αποκλεισμού δύο μηνών. Για αυτή την απόφαση ενημερώθηκε η FIBA, η Ρωσική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και η νέα του ομάδα, Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης. 
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση: 
 
«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης επέβαλε στον επιλεγέντα και προσκληθέντα στην Εθνική Μπάσκετ, Λουκά Μαυροκεφαλίδη ποινή αποκλεισμού δύο μηνών από τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για την άρνηση του, να ενταχθεί στην Ομάδα. Η ποινή επιβλήθηκε σύμφωνα και με τους κανονισμούς της FIBA. Ισχύει δε, από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου. Ενημερώθηκαν πάντως, για την επιβολή της συγκεκριμένης ποινής από την ΕΟΚ: Η FIBA, η Ρωσική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και η ομάδα του αθλητή, Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης».