Skip to main content

Ποινική δίωξη σε βάρος των έξι συλληφθέντων

Ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των έξι ατόμων που συνελήφθησαν για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».
Ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των έξι ατόμων που συνελήφθησαν για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».

Η δίωξη αφορά τα κακουργήματα της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, της απόπειρας ανθρωποκτονίας από κοινού και κατά συρροή, της προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών από κοινού και με σκοπό να προκαλέσουν κίνδυνο σε ανθρώπους ή πράγματα, έκρηξης από κοινού τετελεσμένης και σε απόπειρα από την οποία προκύπτει κίνδυνος για άνθρωπο και πρόκληση σωματικής βλάβης.

Επίσης, η δίωξη αφορά τα πλημμελήματα της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς τελεσθείσας με έκρηξη, παράνομης οπλοφορίας, παράνομης οπλοχρησίας και παράνομης οπλοκατοχής.

Σημειώνεται πως ο Νίκος Μαζιώτης επιβαρύνεται με τις διατάξεις του νόμου περί τρομοκρατικών οργανώσεων ως διευθύνων την οργάνωση.

Mε επείγον έγγραφό του προς τον προϊστάμενο του Εφετείου Αθηνών, αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου, Φ. Μακρή, ο εισαγγελέας του ΑΠ, Ιωάννης Τέντες, ζητεί την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών, προκειμένου, η υπόθεση των έξι ατόμων, που φέρονται να εμπλέκονται στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» να ανατεθεί σε Εφέτη Ειδικό Ανακριτή.

Κατά την αποχώρηση των έξι συλληφθέντων από τον εισαγγελέα και ενώ οδηγούνταν στη 19η τακτική ανακρίτρια, υπήρξε ένταση, όταν συγκεντρωμένοι άρχισαν να πετούν αντικείμενα στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έγινε μία σύλληψη και μία προσαγωγή.

Στις 10 το πρωί, όταν οι έξι οδηγήθηκαν, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, στην εισαγγελία, γύρω από το κτίριο ήταν συγκεντρωμένοι περίπου 100 φίλοι και συγγενείς τους, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα.

Χειρόγραφη προκήρυξη σε κατοικία στη Ν. Φιλαδέλφεια


Χειρόγραφη προκήρυξη εντόπισε η Αντιτρομοκρατική στη διάρκεια ερευνών σε κατοικία στη Ν. Φιλαδέλφεια, σήμερα το πρωί. Με αυτήν ο Επαναστατικός Αγώνας είχε αναλάβει την επίθεση κατά αστυνομικής δύναμης των ΜΑΤ πίσω από το υπουργείο Πολιτισμού. Παράλληλα, ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι έξι συλληφθέντες μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης, οι οποίοι βαρύνονται με σοβαρές κατηγορίες του αντιτρομοκρατικού νόμου.

Η αστυνομία έκανε φύλλο και φτερό την κατοικία στην οδό Σαραντόγλου στην Ν. Φιλαδέλφεια, καθώς υπήρχαν πληροφορίες για σημαντικά ευρήματα.

Αν και δεν εντοπίστηκαν οπλισμός ή εκρηκτικά, βρέθηκαν πολλές βαλίτσες, οι οποίες σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά οπλισμού και εκρηκτικών στα σημεία των επιθέσεων.

Επιπλέον, βρέθηκε ένας υπολογιστής και η χειρόγραφη προκήρυξη με την οποία ο Επαναστατικός Αγώνας είχε αναλάβει την επίθεση κατά αστυνομικής δύναμης των ΜΑΤ πίσω από το υπουργείο Πολιτισμού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο χειρόγραφο κείμενο υπάρχουν σημειώσεις και διορθώσεις.

Ακόμη, εντοπίστηκαν είδη μεταμφίεσης, διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και μία συσκευή παραμόρφωσης της φωνής, που εκτιμάται ότι έχει χρησιμοποιηθεί στα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα για τις επιθέσεις.

Η εν λόγω κατοικία εντοπίστηκε μετά τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών των έξι συλληφθέντων ως μέλη του Επαναστατικού Αγώνα. Γείτονας αναγνώρισε στο πρόσωπο του Χρ. Κορτέση τον άνθρωπο που ενοικίαζε -με άλλο όνομα- το σπίτι.

Τελευταία ενημέρωση: 14:40