Skip to main content

Πολ Μέισον: Σοκαρισμένος ο Τσακαλώτος από τις προτάσεις των Θεσμών

Ο επικεφαλής της πολιτικής διαπραγματευτικής ομάδας φέρεται να εμφανίστηκε οργισμένος από τους προκλητικούς όρους της πρότασης των εταίρων.

Σοκαρισμένος και οργισμένος από τους προκλητικούς όρους της πρότασης των εταίρων εμφανίστηκε ο επικεφαλής της πολιτικής διαπραγματευτικής ομάδας Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Πολ Μέισον και το Channel 4.

Σχετικό tweet έκανε ο γνωστός δημοσιογράφος.

Στη συνέντευξή του, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι υπέρ της Ευρώπης, καθώς πιστεύει ότι η διάσπασή της και η διάλυση της ευρωζώνης θα είχε επικίνδυνες πολιτικές συνέπειες.

«Είμαστε συστημικά υπέρ της Ευρώπης, διότι πιστεύουμε ότι η διάσπαση της Ευρώπης, η διάλυση της ευρωζώνης, θα οδηγούσε σε μια πολύ άσχημη πολιτική κατάσταση, θα οδηγούσε σε ανταγωνιστικές (σ.σ. νομισματικές) υποτιμήσεις, και πέραν αυτού σε εθνικισμούς όπως εκείνοι της περιόδου του (σ.σ. Δεύτερου Παγκοσμίου) Πολέμου, ή ακόμη χειρότερους. Η φιλοευρωπαϊκή στάση μας δεν είναι τακτική, είναι στρατηγική» σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος στο απόσπασμα της συνέντευξης που ανήρτησε ο Πολ Μέισον.