Skip to main content

Πολάκης: Στελέχη της Novartis οι προστατευόμενοι μάρτυρες

«Δεν είναι αγαθά παιδιά, βρήκαν τον πλουτισμό, τους πίεσαν και κελάηδησαν», υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Πρώην στελέχη της εταιρείας που τους έπιασαν με πλουτισμό τον οποίο δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση Novartis, όπως υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

«Τι είναι, από τον Άρη ήρθαν;», διερωτήθηκε ειρωνικά ο υπουργός μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Ant1, συμπληρώνοντας στο ίδιο ύφος: «Δεν είναι αγαθά παιδιά, βρήκαν τον πλουτισμό, τους πίεσαν και κελάηδησαν».

«Είμαι ενημερωμένος» παραδέχθηκε ο κ. Πολάκης, αποδίδοντας όμως την ενημέρωσή του αυτή στο ότι είναι γιατρός και τα ξέρει αυτά από χρόνια, ενώ υποστήριξε πως τα έχει άλλωστε καταγγείλει αυτά από καιρό στη Βουλή.

«Φάρμακα της Novartis εκτόπισαν άλλων εταιρειών με διαδικασίες αθέμιτου ανταγωνισμού», είπε για να αποδείξει ότι αυτό ήταν γνωστό σε όλους.

«Τον κύριο Τσοχατζόπουλο, συγγενείς του που παίρνανε μίζες, δεν τον δώσανε; Όταν βγαίνει στη δημοσιότητα αυτό που έχεις κάνει, πρέπει να είσαι πιο σεμνός και ταπεινός και όχι να απειλείς με μηνύσεις. Την αξιοπιστία των μαρτύρων την έκρινε η δικαιοσύνη», είπε ο κύριος Πολάκης.

Ο υπουργός δεν δίστασε να παραλληλίσει την υπόθεση με την δίκη της Χρυσής Αυγής. Οι μάρτυρες που θα οδηγήσουν στην καταδίκη της Χρυσής Αυγής, είπε, είναι προστατευόμενοι γιατί είναι πρώην στελέχη της οργάνωσης, που γνωρίζουν τη δομή από μέσα.

«Η Novartis, όπως και πολλές φαρμακευτικές, έχουν κατακλέψει τον πλανήτη και τολμάτε να μου λέτε εμένα, ότι εμείς τους σκίσαμε;», διερωτήθηκε, υποστηρίζοντας πως «εδώ και δύο χρόνια, έχω αποδείξει με στοιχεία ότι στην Ελλάδα από τα 320 δισ. δημοσίου χρέους, τα 85 δισ. είναι από μαύρο χρήμα στην Υγεία».

«Ξέρετε τι άλλα πράγματα θα βγουν ακόμα;», «υποσχέθηκε» τέλος, ο κύριος Πολάκης.