Skip to main content

Πωλείται η γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη»

Συναγερμός στην Ήπειρο από τη βόμβα του διοικητή της ΑΤΕ, εταιρικό σχήμα αναζητούν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής για να εξαγοράσουν το 67,77% του μετοχικού κεφαλαίου που κατέχει η τράπεζα στη γαλακτοβι
«Πωλείται η γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη». Μέχρι το Σεπτέμβριο μπορούν οι κτηνοτρόφοι να καταθέσουν πρόταση εξαγοράς του ποσοστού της ΑΤΕ». Τη «βόμβα» αυτή εκτόξευσε ο διοικητής της ΑΤΕ κ. Θεόδωρος Πανταλάκης και από τότε σήμανε συναγερμός στην Ήπειρο.

Η λακωνική αυτή δήλωση έγινε κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον διοικητή της ΑΤΕ την οποία είχε ζητήσει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας κ. Παναγιώτης Πεβερέτος, προκειμένου να διαμαρτηρυθεί για τη μείωση της τιμής του αγελαδινού γάλατος, από 45 λεπτά το κιλό σε 39 λεπτά, στην οποία προέβει η διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας "Δωδώνη". Ο κ. Πανταλάκης είπε ότι η ΑΤΕ θα απαλλαγεί από όλες τις θυγατρικές της και για να παραμείνει η «Δωδώνη» στα χέρια των κτηνοτρόφων της Ηπείρου ο ίδιος θα εξετάσει θετικά ενδεχόμενη δική τους πρόταση.

Μετά το πρώτο σοκ, η διοίκηση του ΣΕΚ ξεκίνησε έναν αγώνα δρόμου και επαφών. Αύριο, Σάββατο, στις 11 το πρωί ο ΣΕΚ έχει συγκαλέσει πανηπειρωτική σύσκεψη στην οποία έχουν κληθεί στις εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνης» όλοι οι φορείς της Ηπείρου, οι συνεταιρισμοί, νομαρχίες, δήμοι, βουλευτές, πολίτες, προκειμένου να βρεθεί ένα εταιρικό σχήμα για να εξαγοράσει το 67,77% του μετοχικού κεφαλαίου της βιομηχανίας που κατέχει η ΑΤΕ. Ο κ. Πεβερέτος, μιλώντας στη Voria.gr, είπε ότι θα γίνει αποτίμηση της αξίας της «Δωδώνης» από τον ΣΕΚ, προκειμένου να καθοριστεί η αξία των παγίων και θα αποδεχθεί την όποια αποτίμηση της ΑΤΕ. Επεσήμανε την ανάγκη η γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη» να παραμείνει στα χέρια των κτηνοτρόφων της Ηπείρου και κάλεσε να συστρατευθούν όλοι οι πολίτες της Ηπείρου στην προσπάθεια αυτή.

Εξήγησε ότι η «Δωδώνη» είναι ένας σημαντικός οικονομικός πνεύμονας για την τοπική οικονομία και την κτηνοτροφία της Ηπείρου και «δεν θα αφήσει ο ΣΕΚ να περάσει σε χέρια ιδιωτών». Για την πώληση της θυγατρικής της «Δωδώνης», ΖΩΔΩ, είπε ότι «σήμερα το μείζον θέμα είναι η γαλακτοβιομηχανία για την Ήπειρο και σ΄ αυτό επικεντρώνουμε το ενδιαφέρον». Σημειώνεται ότι το υπόλοιπο ποσοστό της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» κατέχουν οι ΕΑΣ Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Άρτας-Φιλιππιάδας, Πρέβεζας και Παγωνιάδας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Δωδώνης κ. Λευτέρης Κόντος δήλωσε ότι το θέμα της απαλλαγής της ΑΤΕ από τις θυγατρικές της είναι ένα θέμα που ξεκίνησε από τη δεκατία του ΄90, αλλά  η οικονομική κατάσταση της χώρας και η τρόικα προφανώς θα επισπεύσουν τις διαδικασίες.