Skip to main content

Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ ΕΡΤ - ΝΔ μετά τα σχόλια για τον Μητσοτάκη

Αναζωπυρώθηκε η αντιπαράθεση που είχε δημιουργηθεί μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΕΡΤ εξαιτίας του σχολίου δημοσιογράφου για τον πρόεδρο της ΝΔ.

Αναζωπυρώθηκε η αντιπαράθεση που είχε δημιουργηθεί μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΕΡΤ εξαιτίας του σχολίου της δημοσιογράφου Αναστασίας Γιάμαλη στην εκπομπή «Αίθουσα Σύνταξης» ότι ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης δεν εισήλθε στο hot spot  της Μόριας «γιατί μπορεί να σιχαινόταν».

Η κ.Γιάμαλη τόνισε στη σημερινή της εκπομπή ότι το σχόλιό της ήταν η γνώμη της και πως δικαιούταν να την διατυπώσει. «Δεν μεταφέρω ψευδή είδηση» πρόσθεσε η ίδια.

Η τοποθέτηση της προκάλεσε την άμεση αντίδραση του διευθυντή του γραφείου Τύπου της ΝΔ Μακάριου Λαζαρίδη, ο οποίος ζήτησε και παρενέβη στην εκπομπή, επανερχόμενος στις καταγγελίες που είχε και νωρίτερα κάνει για τους απρεπείς χαρακτηρισμούς της δημοσιογράφου προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Έπειτα στον αέρα βγήκε και ο πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής, ο οποίος επισήμανε ότι δεν θα παρενέβαινε αν δεν στοχοποιούνταν εργαζόμενοι στην ΕΡΤ.

Ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

«Διαβάσαμε με προσοχή την ανακοίνωση της ΕΡΤ των κ. Ταγματάρχη και Τσακνή. Δεν είδαμε την ίδια ευαισθησία, όταν, την Παρασκευή, η κυρία Γιάμαλη ειρωνευόταν τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δεν είδαμε καμία ευαισθησία, όταν οι κ. Ταγματάρχης και Τσακνής όριζαν συντονίστρια ενημερωτικής εκπομπής την κυρία Ακριβοπούλου, μόνιμη υβρίστρια της Νέας Δημοκρατίας και του αρχηγού της», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει: «Η Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της σέβονται τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς της ΕΡΤ. Σε αντίθεση με την διοίκηση Ταγματάρχη και Τσακνή, που -ενώ η ΕΡΤ διαθέτει ικανούς δημοσιογράφους- επιλέγει για τις εκπομπές της εξωτερικούς συνεργάτες.

Παραδίδουμε τους κ. Ταγματάρχη και Τσακνή στην κρίση των σκληρά φορολογούμενων πολιτών».

Απάντηση Λαζαρίδη μέσω Facebook

Επίθεση στην ΕΡΤ μέσω facebook, εξαπολύει ο κ. Λαζαρίδης καθώς στον προσωπικό του λογαριασμό του έκανε την εξής ανάρτηση:

«Η ΕΡΤ των κ. Ταγματάρχη-Τσακνή βρίσκει το χρόνο να μεταδίδει τις αθλιότητες των πληρωμένων πιστολιών του Μαξίμου εναντίον του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, αλλά δεν βρίσκει για το ταξιδάκι του κ. Τσίπρα στο Παρίσι με το κυβερνητικό αεροσκάφος.

Η ΕΡΤ των κ. Ταγματάρχη-Τσακνή δεν παίζει τις δημοσκοπήσεις που προηγείται η Νέα Δημοκρατία και δείχνει μόνο αυτές που βολεύουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΕΡΤ των κ. Ταγματάρχη-Τσακνή δίνει εκπομπή στην κυρία Ακριβοπούλου, η οποία υβρίζει τη Νέα Δημοκρατία και τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Η ΕΡΤ των κ. Ταγματάρχη-Τσακνή αφήνει την κυρία Γιάμαλη να χρησιμοποιεί απρεπείς χαρακτηρισμούς για τον κ. Μητσοτάκη.

Η ΕΡΤ των κ. Ταγματάρχη-Τσακνή δεν σέβεται -όπως η Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της- τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς της ΕΡΤ.

Η ΕΡΤ των κ. Ταγματάρχη-Τσακνή, αντίθετα, ενώ η ΕΡΤ διαθέτει ικανούς δημοσιογράφους, επιλέγει για τις εκπομπές της εξωτερικούς συνεργάτες.

Με τις πράξεις αυτές η διοίκηση της ΕΡΤ στρέφεται απέναντι στον πλουραλισμό και την πολυφωνία. Ακολουθεί τα βήματα του αποτυχημένου υπουργού-καναλάρχη των βοσκοτοπίων κ. Παππά».