Skip to main content

«Πόλεμος» κυβέρνησης - συνδικάτων για τους Γάλλους διαδηλωτές

Ο «πόλεμος των αριθμών» μεταξύ της γαλλικής κυβέρνησης και των συνδικάτων συνεχίστηκε και σήμερα, με αφορμή τις μαζικές διαδηλώσεις που οργανώθηκαν σε όλη τη Γαλλία και τον ακριβή αριθμό των συμμετεχό
Ο «πόλεμος των αριθμών» μεταξύ της γαλλικής κυβέρνησης και των συνδικάτων συνεχίστηκε και σήμερα, με αφορμή τις μαζικές διαδηλώσεις που οργανώθηκαν σε όλη τη Γαλλία και τον ακριβή αριθμό των συμμετεχόντων σε αυτές.

Σύμφωνα με το συνδικάτο CFDT συνολικά στις σημερινές κινητοποιήσεις κατά του συνταξιοδοτικού νομοσχεδίου συμμετείχαν «περίπου 2,9 εκατομμύρια» διαδηλωτές, δηλαδή περίπου ο ίδιος αριθμός με εκείνον των διαδηλώσεων της 23ης Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα πάντα με τα συνδικάτα, στο Παρίσι κατέβηκαν στους δρόμους 310.000 άνθρωποι, ωστόσο η αστυνομία έκανε λόγο για μόλις 63.000 διαδηλωτές. Αντίστοιχες είναι και οι διαφορές των δύο πηγών για τη Λιόν (40.000 σύμφωνα με τα συνδικάτα, 18.5000 σύμφωνα με την αστυνομία) και τη Μασσαλία (150.000 ή 19.000).

Το υπουργείο Εσωτερικών από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι η συμμετοχή έφτασε τις 899.000 κάνοντας λόγο για «μείωση» σε σχέση με τις κινητοποιήσεις του Σεπτεμβρίου, όταν είχε υπολογίσει ότι οι διαδηλωτές έφτασαν συνολικά τις 997.000.