Skip to main content

Ρωγμές στο κτήριο σχολείου στους Αμπελόκηπους - Βολές κατά του δήμου

Η παράταξη «Πολίτες σε Δράση» υποστηρίζει ότι σε πρόσφατη επίσκεψή της στο σχολείο διαπίστωσε ότι τόσο σε τοίχους όσο και στο δάπεδο υπάρχουν ρωγμές.

Για αδιαφορία αναφορικά με τη συντήρηση του κτηρίου που στεγάζει το 1ο Δημοτικό σχολείο Αμπελοκήπων κατηγορεί η δημοτική παράταξη «Πολίτες σε Δράση» τη διοίκηση του δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης.

Η παράταξη υποστηρίζει ότι σε πρόσφατη επίσκεψη της στο εσωτερικό του σχολείου (στεγάζεται σε ένα από τα παλαιότερα κτήρια) διαπίστωσε ότι τόσο σε τοίχους όσο και στο δάπεδο υπάρχουν ρωγμές. 

Μάλιστα υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της ότι σε από συζήτηση που είχε με γονείς, αυτοί εξέφρασαν την ανησυχία και την αγωνία τους γι' αυτό το θέμα.

«Ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή και γι αυτό το θέμα επιδεικνύουν αδιαφορία εδώ και χρόνια. Αποστείλαμε σχετική αναφορά προς τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης θέτοντας το σοβαρό αυτό θέμα σε γνώση τους. Η απάντηση τους αποτελεί κόλαφο για την διοίκηση του Δήμου αφού μας αναφέρουν ότι η κατανομή των σχετικών πιστώσεων στη σχολική επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για την επισκευή και συντήρηση των σχολικών κτηρίων, ανήκει στον Δήμο», σημειώνουν οι «Πολίτες σε Δράση» σε ανακοίνωσή τους.

Η παράταξη κατηγορεί τον δήμαρχο και τη δημοτική αρχή πως δεν έχουν ασχοληθεί με το σοβαρό αυτό ζήτημα και τους καλεί έστω και τώρα να το πράξουν πριν -όπως λενε - συμβούν δυσάρεστα γεγονότα για τα οποία θα τους καθιστά υπεύθυνους.