Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018
x

POLITICO: ΣΤΟΥΣ ΕΞΙ «ΣΚΛΗΡΟΠΥΡΗΝΙΚΟΥΣ» ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΜΑΔΟΥΡΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

Ο Ελληνας πρωθυπουργός ήταν ένας από τους λίγους Ευρωπαίους πολιτικούς που πήγαν στην κηδεία του Ούγκο Τσάβες, σημειώνει το αμερικανικό περιοδικό.

Ανάμεσα στους έξι Ευρωπαίους ηγέτες που υποστηρίζουν τον πρόεδρο της Βενζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, συγκαταλέγει τον Αλέξη Τσίπρα, το αμερικανικό περιοδικό Politico.

Στο δημοσίευμα με τίτλο «Οι έξι σκληροπυρηνικοί υποστηρικτές του Μαδούρο στην Ευρώπη», αναφέρεται ότι πρόκειται κυρίως για αριστερούς πολιτικούς που είχαν στηρίξει στο παρελθόν και τον προκάτοχο του Μαδούρο, Ούγκο Τσάβες.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός και ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένας από τους λίγους Ευρωπαίους πολιτικούς που πήγαν στην κηδεία του Ούγκο Τσάβες, σημειώνει το Politico.

«Κάποτε ανέφερε τη Βενεζουέλα ως ένα αντικαπιταλιστικό μοντέλο και οι συνεργάτες του λένε ότι ο Τσάβες είναι ένας από τους ήρωές του, με τον οποίο έχει γεννηθεί την ίδια ημέρα», αναφέρει ακόμη το δημοσίευμα.

Το Politico κάνει αναφορά και στις πρόσφατες αποκαλύψεις του «Ελεύθερου Τύπου», σχετικά με τις επαφές του κ. Τσίπρα, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, για φτηνό πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα και διπλωματική στήριξη σε περίπτωση Grexit.

Αν και η ΕΕ έχει καταδικάσει απερίφραστα τις ενέργειες του Μαδούρο, κάποιες φωνές στα ευρωπαϊκά κοινά δυσκολεύονται ακόμη να αποτινάξουν τον θαυμασμό τους για την Μπολιβοριανή επανάσταση, σχολιάζει ακόμη το Politico και στη συνέχεια παραθέτει τους έξι που κατά την άποψη της ιστοσελίδας είναι οι πιο σκληροπυρηνικοί υποστηρικτές του Μαδούρο στην Ευρώπη.

Πέρα από τον Αλέξη Τσίπρα, σε αυτή τη «λίστα» το Politico έχει συμπεριλάβει τον ηγέτη των Εργατικών στη Μ. Βρετανία, Τζέρεμι Κόρμπιν, τον επικεφαλής των Podemos στην Ισπανία Πάμπλο Ιγκλέσιας, τον πρώην υποψήφιο στις γαλλικές προεδρικές εκλογές Ζαν-Λικ Μελανσόν, τον Πάπα Φραγκίσκο και το Κίνημα Πέντε Αστέρων στην Ιταλία.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ