Skip to main content

Πολλαπλασιάζονται τα «κοράκια» πάνω από τα δάνειά μας

Ισπανική επενδυτική τράπεζα η οποία δραστηριοποιείται στο κομάτι της διαχείρισης κόκκινων δανείων ήρθε στην Ελλάδα, αναζητώντας ευκαιρίες.

Σημειώστε ένα (ακόμα) όνομα: Nmas1 Dinamia SA (N+1). Πρόκειται για την ισπανική επενδυτική τράπεζα η οποία δραστηριοποιείται στο κομάτι της διαχείρισης κόκκινων δανείων και ειδικότερα στο λεγόμενο mid market, δηλαδή σε επιχειρηματικές συμφωνίες αξίας έως και 500 εκατομμυρίων ευρώ. Ήρθε λοιπόν και αυτή στην Ελλάδα, αναζητώντας ευκαιρίες, που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, υπάρχουν τελικά πολλές σε αυτόν τον χώρο.

Η εν λόγω τράπεζα, αν και άγνωστη στην Ελλάδα, κατατάσσεται φέτος μεταξύ των κορυφαίων πέντε στην διεθνή αγορά όπου δραστηριοποιείται, μετά την Lazard και την Rothschild. Το γεγονός είναι από μόνο του ενδεικτικό του «ψαχνού» που έχουν εντοπίσει στην χώρα μας, το οποίο έρχονται να... αξιοποιήσουν, με το αζημίωτο, εννοείται.

Μάλιστα η συγκεκριμένη ττράπεζα έχει συστήσει ήδη θυγατρική εταιρεία στην Ελλάδα και από την αρχή του χρόνου έχει ανοίξει και γραφεία στην Αθήνα ενώ έχει στελεχωθεί και με Έλληνες επενδυτικούς τραπεζίτες οι οποίοι έχουν ενδελεχή γνώση της αγοράς. Στόχος της είναι τόσο η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών όσο και χρηματοδοτήσεων σε υπό αναδιάρθρωση εταιρικά σχήματα.

Μιλώντας πάντως κανείς με τον εδώ επικεφαλής της δημιουργείται η αίσθηση πως οι εξελίξεις στην διαχείριση των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων ενδέχεται να τρέξουν γρηγορότερα από ότι εκτιμάται μέχρις στιγμής. Κι αυτό αφορά όλους όσοι έχουν ένα πρόβλημα τακτοποίησης του δανείου τους με την τράπεζα τους.