Skip to main content

Πόλος έλξης των εμπορικών κέντρων η Βουλγαρία

Η Βουλγαρία κατατάσσεται στη λίστα των πρώτων πέντε χωρών με τον μεγαλύτερο όγκο εμπορικών κέντρων υπό κατασκευή το 2009, έτος, στη διάρκεια του οποίου η ευρωπαϊκή αγορά στον συγκεκριμένο τομέα σημείω
Η Βουλγαρία κατατάσσεται στη λίστα των πρώτων πέντε χωρών με τον μεγαλύτερο όγκο εμπορικών κέντρων, υπό κατασκευή, το 2009, έτος, στη διάρκεια του οποίου η ευρωπαϊκή αγορά-στον συγκεκριμένο τομέα- σημείωσε μείωση 19%, αναφέρεται σε έκθεση της εταιρίας real estate «Cushman & Wakefield», της οποίας ο συνεργάτης στη Βουλγαρία «Forton International» έδωσε στη δημοσιότητα.

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση, περισσότερα από 600.000 τμ νέων εμπορικών χώρων αναμένεται να ολοκληρωθούν και να διατεθούν προς ενοικίαση το 2010 και το 2011.

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, το 2009 η Βουλγαρία μαζί με την Κροατία είχαν τον υψηλότερο ρυθμό «νεοεισερχόμενων» εμπορικών ακινήτων στην αγορά, παρά το γεγονός ότι ένα μεγάλο τμήμα των σχεδιαζόμενων επενδύσεων αναβλήθηκε λόγω των συνεπειών της οικονομικής κρίσης στη δραστηριότητα των επιχειρήσεων.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Forton International, κ. Σεργκέι Κόινοφ, δήλωσε πως παρά τις ιδιαίτερα χαμηλές τιμές ενοικίασης, ιδίως σε περιοχές εκτός της Σόφιας, η ενοικίαση ακινήτων είναι πολύ δύσκολη, λόγω της οικονομικής κατάστασης και της συρρίκνωσης της ζήτησης.

Ο ίδιος εκτίμησε πως η έναρξη λειτουργίας ορισμένων εμπορικών κέντρων, που είναι υπό κατασκευή ενδέχεται να αναβληθεί τα επόμενα χρόνια λόγω της οικονομικής κατάστασης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ