Skip to main content

Πομπέο: Απαραίτητη η τήρηση οικον. δεσμεύσεων από συμμάχους του ΝΑΤΟ

Η Γερμανία δεν σέβεται τις δεσμεύσεις που ανέλαβε τον Δεκέμβριο του 2014 για τις στρατιωτικές δαπάνες, σημείωσε ο επικεφαλής της διπλωματίας των ΗΠΑ.

Είναι «απαραίτητο» οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ να σέβονται τις δεσμεύσεις τους στο θέμα των στρατιωτικών δαπανών, επέμεινε σήμερα ο νέος επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο, ασκώντας κριτική στη Γερμανία, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με τους ομολόγους του στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

«Η Γερμανία δεν σέβεται τις δεσμεύσεις που η ίδια ανέλαβε τον Δεκέμβριο του 2014 επί των στρατιωτικών δαπανών. Είναι απαραίτητο οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ να σέβονται τις δεσμεύσεις τους» σημείωσε ο Πομπέο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας των συνομιλιών.

«Τους τελευταίους μήνες, έχει καταγραφεί πρόοδος σε πολλές χώρες που τα πάνε καλύτερα» παρατήρησε, από την άλλη, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ.

«Ο πρόεδρος (των ΗΠΑ Ντόναλντ) Τραμπ το έχει αναγάγει σε προτεραιότητά (του)... Οι στόχοι παραμένουν σαφείς. Αυτό αναμένουμε όχι μονάχα από τη Γερμανία αλλά επίσης από όλους όσοι υπέγραψαν τη συμφωνία» συμπλήρωσε ο Μάικ Πομπέο.

«Ελπίζουμε ότι την παραμονή της Συνόδου του ΝΑΤΟ (τον Ιούλιο στις Βρυξέλλες) καθένας από τους εταίρους θα παρουσιάσει ένα αξιόπιστο σχέδιο για να επιτύχει αυτόν τον στόχο. Σε αυτό έχουν δεσμευτεί. Αυτό αναμένουμε για τον Ιούλιο» κατέληξε.

Ο Μάικ Πομπέο έκανε τις παραπάνω δηλώσεις, στοχεύοντας τη Γερμανία, την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ υποδεχόταν την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ στην Ουάσιγκτον.