Skip to main content

Πόντιος ταξιδεύει στο διάστημα με σημαίες της Ελλάδας και του ΠΑΟΚ

Ο ποντιακής καταγωγής κοσμοναύτης Θεόδωρος Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλος αναχωρεί σήμερα για το διάστημα έχοντας μαζί του τις σημαίες και μία λίρα

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο 58χρονος ποντιακής καταγωγής κοσμοναύτης, Θεόδωρος Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλος, είχε βρεθεί στο Μουσείο Κοσμοναυτικής στο Ροστόφ και είχε συναντήσει τον Ιβάν Σαββίδη που του ζήτησε στο επόμενο ταξίδι του στο διάστημα, εκτός από την ελληνική σημαία και μία ποντιακή λίρα, να πάρει μαζί του και μία σημαία του ΠΑΟΚ.

Η ώρα για το ταξίδι έφτασε. Σήμερα στις 10.13 ώρα Μόσχας (12.13 Ελλάδας), ο Θεόδωρος Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλος θα αρχίσει την πέμπτη αποστολή του στο Διάστημα, έχοντας στο πλήρωμα του Soyuz MS-04 και τον πρωτάρη Αμερικανό, Τζακ Φίσερ. Προορισμός τους ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός όπου θα συναντήσουν κι άλλους κοσμοναύτες και αστροναύτες.



Σύμφωνα με το rusgreek.ru, το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ, από όπου θα γίνει η απογείωση του διαστημοπλοίου, θα βρεθούν, με τη στήριξη του Ιβάν Σαββίδη, περίπου 80 νέοι ελληνικής καταγωγής από όλη τη Ρωσία κι αφού ενημερωθούν για την αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, θα παρακολουθήσουν την αρχή του ταξιδιού του Θεόδωρου Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλου που θα έχει μαζί του τις σημαίες της Ελλάδας και του ΠΑΟΚ και μία ποντιακή λίρα.