Skip to main content

Πόντος, οι μεγάλες ώρες: Προβολή ντοκιμαντέρ από το Livemedia

Προβάλλεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου - Η είσοδος είναι δωρεάν

Το Livemedia θα προβάλλει το ντοκιμαντέρ παραγωγής του, «Πόντος οι Μεγάλες Ώρες», στις 10 Μαΐου 2017 και ώρα 20:00, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης της 19ης Μαΐου για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Η προβολή του ντοκιμαντέρ είναι μια πρωτοβουλία του LIVEMEDIA και αφιερώνεται στη μνήμη της Μυροφόρας Σάρρα Παρχαρίδου. Η είσοδος είναι δωρεάν και το κόστος καλύπτεται αποκλειστικά από το LIVEMEDIA.

Το ντοκιμαντέρ «Πόντος, οι Μεγάλες Ώρες» αναφέρεται στα ραγδαία και τραγικά ιστορικά γεγονότα που προηγήθηκαν και οδήγησαν στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Ακούγονται συγκινητικές μαρτυρίες από συγγενείς επιζώντων της γενοκτονίας, οι οποίοι αφηγούνται το πως κρύβονταν στα βουνά προσπαθώντας να αποφύγουν τη σφαγή. Ακαδημαϊκοί μιλούν για τη σημασία της περιόδου και το πώς αντέδρασαν οι πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες, αποκαλύπτοντας άγνωστα ιστορικά στοιχεία.
 
Δείτε το τρέιλερ:


 
Συμμετέχουν με σειρά εμφάνισης:

Ιάκωβος Μιχαηλίδης
Κωνσταντίνος Φωτιάδης
Δημήτρης Καραμήτσος
Φάνης Μαλκίδης
Θεοδόσης Κυριακίδης
Γιώργος Παρχαρίδης
Σεβασμιότατος Μητροπολίτης
κ.Ιωάννης Τασσιάς
Γιάννης Αποστολίδης
Ουρανία Καλογερίδου

Συμμετέχουν οι μουσικοί:

Αχιλλέας Βασιλειάδης
Κώστας Σιαμίδης
Γιάννης Πολυχρονίδης
Χρήστος Γεωργιάδης