Skip to main content

Πορεία διαμαρτυρίας για τη Μακεδονία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (vid)

Εκατοντάδες άτομα εκφράζουν την αντίθεσή τους στην παραχώρηση του όρου «Μακεδονία» στο όνομα της γείτονα, κρατώντας ελληνικές σημαίες.

Πορεία διαμαρτυρίας κατά της συμφωνίας των Πρεσπών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Εκατοντάδες άτομα εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην παραχώρηση του όρου «Μακεδονία» στο όνομα της γείτονα και κρατώντας ελληνικές σημαίες, φώναξαν συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Η πορεία κατέληξε προς τον Λευκό Πύργο απ'όπου και ξεκίνησε, ενώ σταμάτησε για λίγο έξω από το προξενείο των Σκοπίων επί της Τσιμισκή, όπου οι συγκεντρωθέντες τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο και έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.

Δεν έλειψαν, μάλιστα, οι εντάσεις, όταν ομάδα ατόμων ξεκίνησε να πετά πέτρες προς διμοιρία των ΜΑΤ στην Αριστοτέλους, με αποτέλεσμα να σημειωθούν επεισόδια και οι αρχές να κάνουν χρήση χημικών.

Οι διαδηλωτές φώναζαν μεταξύ άλλων συνθήματα κατά των Σκοπιανών όπως «Στα όπλα να πάρουμε τα Σκόπια» και «Ο λαός απαιτεί τους προδότες στο Γουδί», καθώς κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Νωρίτερα, πραγματοποίησαν συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο (δείτε εδώ).