Skip to main content

Πόρτο Καρράς: Ξεκίνησε η καταβολή αποδοχών προς το προσωπικό

Την καταβολή των αποδοχών μηνός Σεπτεμβρίου 2011 προς τους εργαζομένους ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία Πόρτο Καρράς Α.Ε, η οποία δεσμεύτηκε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Την καταβολή των αποδοχών μηνός Σεπτεμβρίου 2011 προς τους εργαζομένους, η οποία θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία Πόρτο Καρράς Α.Ε, τονίζοντας ότι η εταιρεία δεσμεύεται να καταβάλλει τις καθυστερημένες αποδοχές και να ανταποκριθεί στο σύνολο των υποχρεώσεών της απέναντι στο προσωπικό.

Η ανακοίνωση του Πόρτο Καρράς ήρθε μετά την απόφαση των γενικών συνελεύσεων των εργαζομένων – μελών των σωματείων να προχωρήσουν σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, με αίτημά τους την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών υπολοίπου Σεπτεμβρίου και αποδοχών Οκτωβρίου 2011.

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση του Πόρτο Καρράς τονίζει ότι η «εταιρεία πιστή στην δέσμευση που ανέλαβε έναντι των εργαζομένων ότι θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο οικονομικής δυνατότητας για την ικανοποίηση μέρους των αποδοχών τους, έχει ξεκινήσει ήδη από σήμερα την καταβολή των αποδοχών μηνός Σεπτεμβρίου 2011 η οποία μετά βεβαιότητας θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 5-12-2011. Και αυτό χωρίς η ενέργεια αυτή της διοίκησης να συνδυάζεται με οποιαδήποτε είδους και μορφή προϋπόθεση».

Αναφερόμενη στην οικονομική δυσπραγία της εταιρείας, η ανακοίνωση αναφέρει ότι «οφείλεται στη πολύ μεγάλη καθυστέρηση της είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών από συνεργάτες της (πράκτορες, ιδιοκτήτες σκαφών στην μαρίνα, αγοραστές κρασιών, Ελληνικό Δημόσιο και άλλους), το ύψος των οποίων ξεπερνά τα 13 εκατ. ευρώ, μόνο για το συγκρότημα Πόρτο Καρράς, ενώ για τον όμιλο της Τεχνικής Ολυμπιακής μόνο το Ελληνικό Δημόσιο οφείλει πάνω από 40 εκατ. ευρώ».

Παράλληλα, η ανακοίνωση τονίζει ότι η εταιρεία Πόρτο Καρράς διατηρεί το σύνολο των θέσεων εργασίας στο συγκρότημα, λειτουργώντας σε ετήσια βάση την ώρα που άλλες τεράστιες ξενοδοχειακές μονάδες λειτουργούν εποχιακά μέσα στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον.

«Και αυτό δεν πραγματοποιείται χωρίς το αντίστοιχο και ανάλογο οικονομικό κόστος , το οποίο αποκλειστικά και μόνο επωμίζεται η εταιρεία και σε πλήρη γνώση της,  ότι για χρονική περίοδο 8 και πλέον μηνών ετησίως είναι ζημιογόνος, αφού στην ουσία υπολειτουργεί», προσθέτει η ανακοίνωση.

Τέλος, η εταιρεία αναφέρει ότι «σέβεται απόλυτα το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας, κατανοεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, αλλά αδυνατεί όμως να αποδεχθεί "εκβιαστικές" και "απειλητικές" συμπεριφορές μελών των διοικήσεων των σωματείων έναντι των εργαζομένων που για τους δικούς τους λόγους δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις», ζητώντας να τηρηθεί η νομιμότητα των πράξεων και διαδικασιών, ώστε να διασφαλιστεί η αποτροπή διαπληκτισμών που θα πλήξει και τους εργαζόμενους και την εταιρεία.