Skip to main content

Πώς έγινε η μοιρασιά στην Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής

Σε εξέλιξη οι παρασκηνιακές ζυμώσεις από την επομένη κιόλας του ιδρυτικού συνεδρίου του νέου φορέα της κεντροαριστεράς. Ποιος ο στόχος της Γεννηματά.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μάχη παρασκηνίου στο Κίνημα Αλλαγής από την επομένη κιόλας του ιδρυτικού συνεδρίου του νέου φορέα της κεντροαριστεράς. Αντικείμενο των παρασκηνιακών ζυμώσεων είναι η στελέχωση της Κεντρικής Επιτροπής του νέου φορέα, καθώς και ο ορισμός του νέου γραμματέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στόχος της Φώφης Γεννηματά είναι όλα αυτά να κλείσουν μέσα στην εβδομάδα ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς η συγκρότηση των περιφερειακών και νομαρχιακών οργανώσεων. Από τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις μεταξύ των εκπροσώπων των διαφόρων συνιστούντων κομμάτων καθώς και των βασικών υποψηφίων για την προεδρία του νέου φορέα, προέκυψαν οι συσχετισμοί που θα υπάρξουν στη νέα Κεντρική Επιτροπή.

Οι συσχετισμοί στην Κ.Ε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το νέο όργανο θα αριθμεί 351 μέλη τα οποία θα κατανέμονται ως εξής: 128 μέλη (ποσοστό 36,5%) θα είναι οι προσκείμενοι στη Φώφη Γεννηματά, 67 μέλη (19%) στο Ποτάμι και τον Σταύρο Θεοδωράκη, 50 μέλη (14,2%) στο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου, 41 μέλη (11,8%) στον δεύτερο των εσωκομματικών εκλογών, ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη, 35 μέλη (10%) στη ΔΗΜΑΡ του Θανάση Θεοχαρόπουλου και 30 μέλη (8,5%) στον Γιώργο Καμίνη.

Πλέον οι ζυμώσεις γίνονται στο εσωτερικό της κάθε τάσης για το ποιος θα καταλάβει τις επίζηλες θέσεις τις οποίες έχει εξασφαλίσει η κάθε συνιστώσα.

Οι υποψήφιοι γραμματείς

Μετά τη συγκρότηση της Κ.Ε. θα ανακοινωθεί και η σύνθεση της Εκτελεστικής Γραμματείας, ενώ θα παραμείνει σε λειτουργία και το Πολιτικό Συμβούλιο (Γεννηματά, Θεοδωράκης, Παπανδρέου, Ανδρουλάκης, Καμίνης, Θεοχαρόπουλος).

Έντονο παρασκήνιο υπάρχει και για το πρόσωπο το οποίο θα καταλάβει τη θέση του γραμματέα του νέου φορέα. Τα ονόματα που υπάρχουν στο τραπέζι είναι: του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλου Χρηστίδη, του πρώην γραμματέα της νεολαίας ΠΑΣΟΚ Κώστα Πανταζή, των πρώην βουλευτών Άγγελου Τόλκα, Μιχάλη Κατρίνη και Νάντιας Γιαννακοπούλου καθώς και του Βασίλη Κεγκέρογλου, εφόσον δεν θεσπιστεί ασυμβίβαστο μεταξύ των αξιωμάτων του γραμματέα και του βουλευτή.

Αμέσως μετά, το Κίνημα Αλλαγής θα προχωρήσει στη συγκρότηση των περιφερειακών και των νομαρχιακών επιτροπών όπου κι εκεί θα υπάρξουν ανάλογοι συσχετισμοί, με αυτούς της Κ.Ε. Παράλληλα, θα συγκροτηθούν οι επιτροπές ψηφοδελτίων και αυτοδιοίκησης καθώς στο ΚΙΝ.ΑΛ. πιστεύουν ότι θα πρέπει να βρίσκονται σε κατάσταση εκλογικής ετοιμότητας εκτιμώντας ότι ο ενδέχεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να αναγκαστεί να προχωρήσει πολύ σύντομα σε εκλογές. Για τον λόγο αυτόν η κυρία Γεννηματά σκοπεύει να ξεκινήσει περιοδείες σε ολόκληρη τη χώρα για την εξειδίκευση του προγράμματος ανά περιφέρεια και πόλη.